Op 24 november aanstaande vindt de Regionale Minioren Clubmeet plaats. Het is een wedstrijd die gezwommen wordt in teamverband met zwemmers uit de leeftijdsgroepen minioren 2 t/m 6, en zwemsters uit de leeftijdsgroepen minioren 2 t/m 5. In heel Nederland worden op 23 en 24 november deze wedstrijden gezwommen. De top 2 van de regio kan zich plaatsen voor de Nationale Minioren Clubmeet. Dit is het Nederlands Kampioenschap voor de Minioren. Het is een belangrijke wedstrijd, en je kunt je dan ook niet zomaar afmelden wanneer je staat opgesteld.

De opzet van de wedstrijd is anders dan voorgaande jaren. Het is echt een feestje. Er is een spandoekenwedstrijd, een yellwedstrijd en je mag verkleed komen. Het gaat als volgt:
Aan het begin van de wedstrijd is er een officiƫle opkomst van de deelnemende teams en officials;

  • Het thema is ‘Circus’;
  • Verenigingen wordt gevraagd verkleed in het thema ‘circus’ aan de wedstrijd en in het bijzonder aan de opkomst mee te doen;
  • In de pauze zal een yell-wedstrijd plaatsvinden; het team wordt gevraagd een yell te verzinnen en te laten horen. De jury bestaat uit officials en/of medewerkers van de regio.

Natuurlijk hebben we ouders nodig om dit alles mogelijk te maken. Wie wil helpen bij het bedenken en maken van een spandoek, bij het bedenken van een Yell, en het instuderen hiervan? Je kunt je aanmelden bij: liesbeth.zeiger@xs4all.nl.

  • Er zal dus een spandoek gemaakt moeten worden. Dit doen we op vrijdag 15 november om 17.00 uur in het Clubhuis. Dan kunnen we meteen de yell oefenen.
  • Op vrijdag 22 november om 17.00 uur is er een briefing voor de wedstrijd in het Clubhuis. Er zullen veel estafettes zijn. Dan zullen we het hele programma doornemen en natuurlijk de yell nog eens oefenen.

Tot slot verwachten we natuurlijk heel veel publiek dat de zwemmers heel hard gaat toejuichen.

Sportieve groet,

Team WVZ-trainers