Vandaag, zaterdag 14 juni, werd het eerste deel van de regionale finale in Alphen aan de Rijn gezwommen. Voor WVZ deden hier 13 kinderen aan mee. Al een tijdje hebben ze meegetraind bij WVZ, maar dit was toch de eerste wedstrijd bij ons voor Daniel en Nurlaylah. Beide zwemmers deden het vandaag super goed en behaalden dikke pr’s op hun afstanden. Daniel bij de minoren 4 een pr van 9 sec op de 100 vrij en Nurlaylah bij de minioren 2/3 ook een pr van 9 sec op de 100m schoolslag. Heel goed gedaan allebei.

Feija beet het spits af op de 100m vrije slag en zwom een klein pr .Tristan liet zien dat hij echt over de aanwijzingen in de training nadenkt en dit werd ook beloond met een klein pr op de 100 vrij.

De oudste jongens waren goed vertegenwoordigd en het waren Luc, Niels en Dylano die een pr zwommen op de 100 school. 

Ook Iris Spitter (minior2/3) liet zien, dat ze goed luistert naar aanwijzingen. Ze bleef vandaag niet alleen super netjes zwemmen maar bracht ook een beetje meer pit in haar race die haar op de 100 vrij een pr opleverde van 5 sec.

Tristan was daarna weer aan de beurt en ook op de 50 vlinderslag weer een pr van 2 sec en een klein pr op de 100 rugslag Deze zelfde 100m rugslag leverde wederom een pr op voor Dylano. Thijs en Niels hadden hun tijd net goed verbeterd en het is heel normaal dat je dan niet nogmaals een pr zwemt, zij zwommen dan ook dit oude pr.

De dag werd afgesloten met de 400m vrije slag. Een mooi pr voor Dylano en Niels, die broederlijk naast elkaar deze afstand zwommen. Beide zwemmers hadden de aanwijzingen goed in hun hooft gezet en dan zie je dat dit resultaat geeft. Dylano zwom 10sec van zijn tijd af en Niels 8 sec.

Al met al kijken we terug op een mooie wedstrijd met veel persoonlijke records en bovenal met een goede teamspirit en gezelligheid.

Dat komt wel goed morgen wanneer het 2e deel van deze finale wedstrijd gezwommen gaat worden.

Succes en veel plezier!