Zaterdag 12 april was het dan zover! Terwijl binnen de oudere zwemmers van WVZ goede resultaten boekten op de Swimcup, verzamelden zich buiten in het zonnetje een klein groepje minioren en 1 junior om deel te nemen  aan de beroemde Pietercup. 

Deze minioren wedstrijd en meisjes junioren 1 wordt gezwommen tijdens de pauze van de Swimcup. Het is dan ook altijd een drukte van belang met als hoogtepunt een fotomoment samen met mister Pieter van de Hoogeband himself. 

Nadat iedereen zich gemeld had en zijn entreekaart had gekregen gingen we omkleden en wachten totdat we werden opgehaald voor de foto. Dit verliep allemaal heel vlot en Pieter was gezellig en maakte nog een praatje. Helaas geen handtekeningen maar we hadden goede hoop dat dit
nog later lukken zou.

Na het fotomoment gingen we, verdeeld over twee groepjes, naar het zwembad. De kleineren zwommen in het 25 meter bad en de grote minioren in het 50m bad.

De voorstart was gezamenlijk en dus kwamen we af en toe elkaar tegen daar. Doordat Feija een ingetapte knie had mochten we bij uitzondering beneden zitten en dus zaten wij lekker rustig op het SBS podium van Sterren Springen. Feija verscheen als eerste aan de start en zwom de 100 vrij met een keurige 4 sec pr. Gelijk daarna zwom Jasper de 50 rug en werd met een klein pr 7e. Zijn zusje Iris lette heel erg op techniek zodat de snelheid er een beetje uitging, maar het zag er heel netjes uit. Zij werd ook op de 50 rug 34ste.

Nog een beetje onder de indruk van de drukte lukte het Feija niet om ook op de 50 vlinder weer een pr te zwemmen. Zij werd uiteindelijk 35ste. Jasper had daar ook last van en zwom op de 100 school boven zijn tijd en werd 19e. Toch waren wij heel tevreden en gingen na het omkleden gauw naar de andere kant om de oudste minioren aan te moedigen.

Niels en Dylano waren de eerste die met de 100 vrij aan de start kwamen. Dylano liet zien dat hij in een omslagfase zit want hij zwom een dik pr en dat leverde hem een 33ste plaats op. Niels werd 36ste.

Nicole van Strien was als enige junior 1 meisje mee Zij zwom een mooie 100 vlinder en werd 12e.

Daarna was het de beurt weer aan Thijs en Niels, die beide de 100 rug zwommen. Niels zwom 1.27.26 en werd daarmee keurig 14e en Thijs zwom zichzelf naar de 4e plek.

De dag werd afgesloten met de 200m wisselslag. Dylano zwom weer een dik pr en werd 17e. Nicole eindigde op de 12e plek. De opvallendste tijdsverbetering kwam zoals al gezegd is op naam van Dylano, die na lang wachten en hard trainen dit ook dubbel en dwars had verdiend.

Al met al werden de oudste minioren mentaal nog bij gestaan door Thom Paardekoper, die ook vooral de jongens mee op sleeptouw had genomen voor handtekeningen. Dat is niet helemaal gelukt, want we hebben geen beroemde zwemmer meer gezien. Toch gingen we allemaal tevreden naar huis want het was vooral ook een hele gezellige middag.