De twee wedstrijden die op zondag 26 november jl. tijdens het tweede deel van de verenigingszwemcompetitie in Zoetermeer en in Hilversum zijn gezwommen, stonden volledig in het teken van het verlies van WVZ trainer en official Sipke de Jong.

Op maandagavond 20 november bereikte de vereniging het vreselijke nieuws dat Sipke de Jong door een motorongeval tijdens de drukke avondspits op de A4 nabij Hoofddorp om het leven was gekomen. Voor de hele vereniging ouders, kinderen, trainers en zwemonderwijzers van het elementair zwemmen was het nieuws nauwelijks te bevatten. Sipke was niet alleen de vader van Arienne, Wessel, Laura, Madelon en man van Hennie maar daarnaast ook trainer, official en zwemonderwijzer bij het elementair zwemmen. Hij verrichtte daarnaast nog veel andere hand- en spandiensten binnen de vereniging. Ouders en kinderen hebben de dagen voor de begrafenis massaal afscheid genomen van Sipke. Op vrijdag is Sipke onder overweldigende belangstelling begraven tijdens een indrukwekkende uitvaart.
Als eerbetoon aan de familie heeft WVZ met 1 minuut stilte, zwarte rouwbanden en zwarte badmutsen tijdens de verenigingszwemcompetitie afscheid genomen van Sipke.
We wensen Hennie, Madelon en Marcel, Laura, Wessel en Ariënne heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. De vereniging zal Sipke nooit vergeten.