Na een fantastische zomer was het dan weer zover. Op 1 september werd de aftrap van een nieuw zwemseizoen gegeven. Zoals elk jaar begon de dag met koffie drinken en lekker bijpraten over de vakantie.

Tevens was de stand van Zwemspullen.nl er ook met leuke aanbiedingen , zodat het mogelijk was om nog van alles te kopen voor een complete zwemuitrusting.

Toen iedereen was bijgepraat werden we verzocht om in de gymzaal plaats te nemen. Hier werden we door de zwemcommissie bijgepraat over wat er ons het komende seizoen allemaal te wachten staat. Genoeg stof tot nadenken….

Voor het sportieve & culinaire gedeelte van deze dag hadden Frank en Liesbeth de handen ineen geslagen en een fantastisch programma in elkaar gezet. Hartelijk dank hiervoor!

alpedhuzesOm iedereen gemotiveerd te laten zwemmen en hardlopen was er een goed doel aan dit gedeelte van de middag gekoppeld: Alpe d’HuZes. Geert Sipman was uitgenodigd om dit initiatief toe te lichten. Hij vertelde een heel mooi verhaal waarvan we allemaal zeer ontroerend raakten. Het werd duidelijk dat we waar we kunnen helpen, we moeten helpen, zodat er uiteindelijk een tijd komt dat alle vormen van kanker te genezen zijn. “Opgeven is geen optie”, niet voor de patiënt en dan helemaal niet voor ons als gezonde sporters. Aan het eind van de middag konden we Geert zijn eerste sponsorbedrag voor zijn Alpe d’HuZes in 2014 overhandigen: € 385,= ! Daar mogen we als WVZ familie heel erg trots op zijn. Met zo’n mooie start was Geert uiteraard heel erg blij.

Met deze gedachte gingen de hardlopers als eerste zeer gemotiveerd aan de start. Joost en Raoul liepen het hele kwartier voorop en wonnen uit eindelijk met ruime voorsprong. Een mooi gebaar van de achterblijvers: zij gingen hand in hand over de streep. Na 30 minuten finishten gezamenlijk Geert, Susan en Richard.

20130901 seizoensopening 01

20130901 seizoensopening 50Inmiddels stonden de eerste zwemmers al klaar voor de estafette. De supporters aan de zijkanten keken gespannen toe, want het lijkt zo makkelijk, maar na een tijdje is een half uurtje toch best wel lang. Zeker voor de recreanten! Ook de tweede groep startte en kreeg veel support.

De zwemmiddag werd afgesloten met een geslaagde bommetjes wedstrijd.

20130901 seizoensopening 40Toen was het tijd om de barbecue aan te steken, want van al dat zwemmen en hardlopen had iedereen een enorme honger gekregen. In de kantine kon men kiezen uit een ruim assortiment van salades en buiten werd vlees gegrild. Het weer werkte gelukkig mee, zodat we buiten konden eten. De maaltijd werd afgesloten met een ijsje en zo kwam er een einde aan een hele leuke middag, waarbij iedereen er weer zin in heeft om te gaan beginnen aan een nieuw zwemseizoen.

Heel veel plezier en succes gewenst!

De foto’s van deze dag staan hier.