Ook tweede dag Speedo kring finales levert goede prestaties op!

5. Wedstrijdzwemmen
  6. /
  7. Ook tweede dag Speedo...

Vol verwachting kwamen de zwemmers deze dag naar het Hofbad, want vandaag werd naast het zwemmen ook de spandoekwedstrijd gehouden en als afsluiting natuurlijk de funestafette. De meest kinderen hadden hun verkleedspullen bij zich en waren bijna vergeten dat ze ook nog moesten zwemmen.

De spandoek wedstrijd werd gewonnen door Racing Club, maar WVZ 2 won de prijs voor de orgineelste uitvoering van de fun estafette. In deze ploeg zaten Niels van Noort, Bjarne van Straaten, Thijs Schuurmans, Max Wognum, Amber van Pijkeren en Jasper Spitter. Zij kregen daarvoor een gouden medaille!

De uitlagen van het zwemmen op deze dag:

Meisjes minioren 2 en 3
Op de 50 meter vlinderslag behaalde Nouska van Strien met een pr van 7 sec een gouden medaille. Ook op de 100 m rugslag had Nouska een pr van 7 sec. En dit leverde haar dit keer zilver op.

Jongens minioren 2, 3 en 4
Bij de 50 vlinderslag behaalde Jasper Spitter een 8e plek. Bij de 100m rugslag zwom Max Wognum zich naar een 9e plek.

Meisjes minioren 5
Bij de meisjes begon deze dag met de 100m rugslag. Amber van Pijkeren zwom zich naar de 4e plek. Nouria Yousufi zwom 4sec van haar tijd af, wat haar een 7e plek opleverde en Nicole van Strien haalde ook 5 sec van haar tijd af, wat haar de 9e plek opleverde. Daarna stond de 100 schoolslag op het programma. Weer een dik pr voor Amber van Pijkeren en een bronzen medaille. Nicole van Strien eindigde als 4e en Noria zwom zich naar de 15e plek. Vandaag eindigde de dag met de 400m vrije slag. Amber van Pijkeren zwom maar liefst 24 sec van haar tijd af en dat leverde haar een bronzen plak op. Ook Nouria Yousufi liet zien dat ze hard zwemmen kan. Met een pr van 19 sec pakte ze de 5e plek.

Jongens minioren 5
De dag begon met de 200meter wisselslag. Thijs Schuurmans behaalde met een pr van 2 sec de zilveren medaille. Ook Niels van Noort zwom een dik pr van 8 sec en schoof daarmee naar de 5e plaats. Dylano Termoshuizen had een kleine pr, wat hem de 6e plek opleverde. Met de 100m schoolslag verbaasde Thijs Schuurmans zichzelf door met een pr van 5 sec de gouden medaille mee naar huis te nemen. Dylano Termoshuizen werd 4e en Niels van Noort 6e.

Jongens minioren 6
Bij de 100 vlinder won Thomas Jansen met 2 sec voorsprong het goud. Arie Herremans werd met een mooie pr van 4 sec 10e, gelijk gevolgd door ploeggenoot Bjarne van Straaten die 11e werd. Riks Molenaar zwom 9 sec van zijn tijd af wat hem een 13e plek opleverde. Ook op de 100 m vrij was het Thomas die naar de eerste plek zwom, Bjarne werd 7e, Arie met een kleine pr 9e Marvin van Oel met een kleine pr werd 12e, Riks Molenaar werd met een dik pr van 6 sec 13e en Guy-Seppe Kanbier werd 17e. De jongens hadden genoeg tijd om zich voor te bereiden op de 200m wisselslag. Ook hier had Thomas overwicht om het goud mee naar huis te nemen. De plaatsen 6, 7 en 8 waren voor WVZ en wel Twan Wijn, Bjarne van Straaten en Arie Herremans. Riks Molenaar had een pr van 9 sec wat hem een 12e plek opleverde.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd weekend, waarin de Speedo zwemmers van WVZ veel pr’s hebben laten sneuvelen en waarin er veel medailles mee naar huis genomen zijn!