Bij de lange afstandswedstrijd die zaterdag 17 oktober 2015 in De Windas door WVZ werd georganiseerd, heeft Sophie het Nederlands record voor 13 jarigen op de 1500 meter vrije slag verbroken.Dit record was al bijna 26 jaar oud! Het oude record was 18.12.70; Sophie heeft dit flink bijgesteld naar 17.39.09. Bijzonder is dat het oude record ook op naam van een WVZ-zwemster stond, namelijk op naam van Regina van Bruggen. Regina (inmiddels Barthen-van Bruggen) is de afgelopen jaren weer regelmatig in de Zoetermeerse zwembaden te vinden nadat eerst zoon Denzel en daarna ook dochter Charlize gingen wedstrijdzwemmen. Regina is sinds vorig seizoen actief als trainster op de dinsdagavond bij de jeugd-in-opleiding en duikt af en toe ook zelf weer het chloorwater in.

Sophie, gefeliciteerd met het breken van het record op deze pittige afstand, en Regina gefeliciteerd met de bijzondere prestatie om zo lang een nationaal record in handen te hebben gehad!

De wedstrijd in De Windas verliep sowieso erg succesvol. Er waren veel WVZ zwemmers die de 800m of de 1500m als een leuke uitdaging zagen. Heel veel zwemmers hebben hun persoonlijke records met grote marges bijstelden.Ook de diverse debutanten op deze lange afstanden deden het erg goed. De aanwezige trainers waren meer dan tevreden met de vele vlak gezwommen races die ze te zien kregen!

DSC 0819