Na een voorspoedige busreis –opgefleurd met een heerlijk stinkbommetje en slechts één tussenstop net voor de Luxemburgse grens- reed onze bus om 14.45 uur het sportcomplex van Vittel binnen. Het ontvangstcomité, bestaande uit Susan en Eric, stond al klaar om ons te verwelkomen.

De grote vraag van iedereen ‘bij wie lig ik op de kamer’ was door Karin al beantwoord in de bus. Met een paar kleine wijzigingen is voorlopig alles in kannen en kruiken. Wij hebben dit jaar de beschikking over het gehele hotel met daarnaast nog 1 chalet met 7 slaapkamers.

Na aankomst werd er flink gesjouwd (vooral door degenen zonder een tas/koffer met wieltjes!) en konden de kamers ingericht worden. Daarna snel door naar de eetzaal waar Ton nog even de huisregels voor deze week uitlegde. Het is ons nu duidelijk dat we niet aan het bier gaan, geen Uri Geller-achtig bestek achterlaten, dat we alles opeten wat we op ons bordje scheppen, dat het niet de bedoeling is om even flink te stomen in de douche (want dan gaat het brandalarm af), en dat je ook beter maar niet je deo flink in het rond moet spuiten want ook dan gaat het brandalarm af. En ja, ook dan worden de kosten doorberekend aan de gangmaker…..Tot zover de kampregels!

 

Op naar de eerste zwemtraining, daar komen we tenslotte voor. Om 16.00 uur lagen de 9 groepen in het Franse badwater onder leiding van Ton, Richard K, Richard de L, Thijs, Jolijn, Karin, Susan, Mike en Roel. De eerste foto’s hiervan staan op de site.

 

Straks om 19.00 uur gaan we met zijn allen aan de dis. Benieuwd wat er op het menu staat! Gelukkig het kikkerbilletjesfestival al achter de rug J !