Aankomend weekend wordt in het “Sloterparkbad” in Amsterdam het Nederlands Junioren Kampioenschap in navolging op het Nederlands Kampioenschap voor senioren van afgelopen weekend, gezwommen.

De afvaardiging van WVZ aan het NJK heeft niet eerder uit zoveel zwemmers bestaan als aankomend weekend. Met 20 deelnemers, 81 starts en 8 estafettes is WVZ de grootste vereniging van alle deelnemende verenigingen aan het Nederlands Kampioenschap. Met de winterkampioenschappen korte baan in januari 2009 had WVZ 16 deelnemers en 59 starts tijdens het NJK.
Afgelopen weekend zijn alle NJK deelnemers, Nicole Bennis, Jurian Beukers, Timo v/d Ende, Lisa v/d Eng, Sanne van Es, Maud Hoofs, Carina Klees, Stanley Klerks, Ensger Kotterink Sabine Koudijs, Marciano Lynch, Remon van Mil, Olivier Nass, Niek Pereboom Elisabeth Rivard, Philippe Rivard, Aylin van Uffelen, Larissa en Amanda Immerzeel en Kim Visser van WVZ bij elkaar geweest (foto).
Tijdens deze bijeenkomst zijn de doelstellingen van de individuele zwemmers met de hoofdtrainers Karin van Straaten, Richard Koudijs en Ton Witkamp besproken.
Met deze ploeg verwacht WVZ veel medailles, persoonlijke- en Nederlandse records aldus Karin van Straaten. Op de estafette onderdelen worden bij de jongens zeker gouden medailles verwacht op de 4x100m vrijeslag, 4x200m vrijeslag en 4x100m wisselslag.
Na een succesvol NK in Eindhoven afgelopen weekend heeft volgens Karin van Straaten de ploeg erg veel zin in het toernooi. De kinderen hebben in de voorbereiding een sterke ontwikkeling doorgemaakt en in de limiet wedstrijden tijden aangescherpt voor goede start plaatsen op het NJK. Met ondersteuning van de gebroeders Smeets is er een goede balans binnen de wedstrijdzwemploeg.