Ook deze tweede dag van dit NJJK was zeer succesvol voor de zwemmers van WVZ.

Thomas startte deze dag met de 200m rug. In een zeer strakke race waarin hij gelijk aan de leiding ging nam hij het goud voor zijn rekening. Bij de junioren 2 werd Matthijs 24ste, Jasper 14e en Anne 5e. Noah Legerstee die bij ons in het Talentencentrum zwemt werd 4e.

Het programma vervolgde met de 100m vlinderslag . Jasmijn zwom deze afstand voor het eerst op een NJJK en werd overtuigend eerste en pakte het goud. Lauren van IJll,die nog veel hinder ondervindt van haar hamstring blessure, eindigde als 8ste. 

Vervolgens waren de jongens weer aan de beurt om de 50 vrij te zwemmen .Deze afstand is altijd goed voor vele starts en ook dit keer stonden er voor de junioren 2 over de 100 zwemmers klaar. Joost eindigde precies als 100ste, Matthijs als 84ste. Sprinter Steven als 60ste en Anne werd 14e. Bij de jongens junioren 3 werd TC zwemmer Klaas Arkenstijn 4e. Stan werd 19e bij de junioren 4. 

Deze vrijdagochtend werd afgesloten met de grand finale: De 200m vrije slag estafette meisjes. Ons team bestond uit Inge, Esmee, Marlinde en Anna Maria. WVZ lag heel lang op koppositie, maar na 3 zwemmers viel het wedstrijd veld uit elkaar en met een spannende laatste honderd meter tikte Anne Maria net 10 honderdste sec later aan dan de nummer 1. Ons estafette team had zilver en de dames waren dik tevreden daarmee!

Inmiddels was het ook tijd om te lunchen. WVZ had een prima plek gevonden. In Mountain Network stond er een buffet klaar met soep, lekkere broodjes, pastasalade, en onbeperkt koffie en thee. Achterin het eetgedeelte was er een rustplek voor de zwemmers, waar ook dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Het was daarna ook weer heel snel tijd voor de middagsessie waarin de dames begonnen met de finale van de 50 schoolslag. Valerie behaalde hier een zilveren medaille. 

Vervolgens was het de beurt aan Claire, die op de 200m rug niet alleen naar het goud zwom, maar tevens een EYOF limiet behaalde. Een sessie later deed Jasmijn hetzelfde. Ook zij behaalde een EYOF limiet tijd en een gouden medaille op deze afstand.

Daarna waren het de jongens, die nog de loodzware 400m wisselslag moesten zwemmen. Thomas zwom als eerste en eindigde met een dik pr als 9e. Bij de junioren 2 zwom Steven naar een 31ste plek, Matthijs werd 24ste en Daniel 22ste Jasper werd 16e. En met een 8ste plek sloot Anne de rij. 

Voor de meeste jongens zat de dag erop en konden ze op huis aan, terwijl de dames nog de 50 vrij moesten zwemmen. Ook bij de dames vele starts. Desirée eindigde als 55e, Inge werd 6e en Claire nam het brons voor haar rekening. Bij de oudste meisjes werd Esmee van der Geest op deze afstand 51ste. Jasmijn tikte aan in een tijd van 26.96. Dit was goed voor wederom een EYOF limiet en een zilveren medaille.

Het succes ging nog even door, want in een tijd van 25.95 behaalde Valerie een gouden medaille bij de 50 vrij en tevens was deze tijd goed voor een Kampioensrecord bij de jeugd.

En zo eindigde de tweede dag van dit kampioenschap. Wij zijn benieuwd naar dag 3.

Graag wilden we vermelden dat op de eerste dag ook Sophie de Jonge, die bij ons Talentencentrum zwemt, een zilveren medaille heeft behaald op de 400 vrij. 

Medaille overzicht dag 2:
200m rug – Goud Thomas
200m vlinder – Goud Jasmijn
4x200m vrij – Zilver Inge, Esmee, Marlinde en Anna Maria
50m school finale – Zilver Valerie
200m rug – Goud Claire (+EYOF limiet)
200m rug – Goud Jasmijn
50m vrij – Brons Claire
50m vrij – Zilver Jasmijn (+EYOF limiet)
50m vrij finale – Goud Valerie

Vele wedstrijden zijn gefilmd, deze staan hier.