Elke vereniging is verplicht om regelmatig tijdwaarnemers en andere officials te leveren bij zwemwedstrijden. En zoals bij de seizoensopening aangegeven, zal dit jaar beter gekeken gaan worden naar de verdeling van de officials over de deelnemende verenigingen. Als de vereniging niet voldoende officials kan leveren, dan kan dat inhouden dat er zwemmers worden geweigerd. Gelukkig heeft deze situatie zich tot op heden nog niet voorgedaan.

Official zijn is eigenlijk heel erg leuk. Je bent direct betrokken bij de wedstrijd, je staat er met je neus bovenop. Je kent alle regels en weet waar je op moet letten. Dit maakt het kijken naar zwemmen nog leuker. En je hebt wat te doen, je beweegt wat en het is ook gezellig met de andere officials. En in het zwembad is het een stuk koeler dan op de tribune. En voor de ambitieuze officials, je kunt ook nog eens carriere maken tot aan scheidsrechter! Maar dan moet je wel eerst wat ervaring hebben opgedaan.

In het najaar 2016 start weer de cursus voor tijdwaarnemer 4 op verschillende locaties in Regio West. Hiervoor zoeken wij ouders die een aantal keer per jaar tijdwaarnemer willen zijn, maar liever iets vaker.

Inschrijving: Voor de inschrijving voor een cursus gebruikt u het aanmeldingsformulier cursussen. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden, maar een tijdwaarnemer dient wel over een goede stopwatch te beschikken. Deze kan bij de cursus aangeschaft worden. 

Vragen over de opleidingen kunnen worden gestuurd naar het emailadres: opleidingen.zwemofficials@knzbwest.nl of aan Nienke via officials.wedstrijdzwemmen@wvz.nl 

Aanmelden voor de cursus tijdwaarnemer 4 kan tot uiterlijk 20 september 2016 via het aanmeldingsformulier.