Op zaterdag 17 september werd de Nationale Speedodag georganiseerd. Hiervoor worden de 30 beste Speedo zwemmers per jaargang uitgenodigd van het afgelopen jaar. Voor dit evenement waren Thomas Jansen, Bernard Rivard, Jasmijn Boon, Jasmin Entezar, Claire Verkijk en Inge Vieveen uitgenodigd en aanwezig. Van de trainers waren Nathalie Braakman, Liesbeth Zeiger, Peter Jansen en Frank Vieveen meegegaan om de aparte trainers bijeenkomsten mee te maken. 

Het was zowel voor de zwemmers als voor de trainers een inspirerende dag. Het begon voor de zwemmers met spelletjes onder leiding van studenten van het CIOS Arnhem. Voor de trainers en ouders werd door Ewald van Kouwen een inspirerende interactieve sessie gegeven over positieve coaching. Het blijkt dat hiermee vooral het plezier en daarmee ook de prestaties positief beinvloed worden.

Nationale Speedo dag 2011


Na de lunch werd er gezwommen met leuke oefeningen onder leiding van Robert en Basiaan Lijesen, topzwemmers van Eiffel Swimmers PSV. De zwemmers hadden ook een leuke ontmoeting met ex-topzwemmer Stafen de Die en kregen landtraining van Rienk Koeneman, de Fisiotherapeut van RTC Drachten. De trainers konden sessies volgen over didactiek bij minioren en het essentie van het trainersvak.

Het was een interessante en inspirerende dag!

 

Nationale Speedo Dag 2011