Tom van Duijn en Jolijn van Valkengoed zullen met ingang van het volgend seizoen de trainersstaf van de MAXX Swim Academy (MSA) komen versterken.

Met het vertrek van Patrick Pearson, die als RTC coach bij Eiffel Swimmers NZE aan de slag is gegaan, moest MSA op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Na het voeren van diverse gesprekken is uiteindelijk gekozen voor Tom van Duijn, die het komend seizoen naast Karin van Straaten als tweede hoofdtrainer aan de badrand zal staan.

De afgelopen zes jaar is Tom (35 jaar) als hoofdtrainer aan de slag geweest bij DSZ-WAVE, de studenten zwemvereniging van de TU Delft, die onder andere uitkomt in de nationale studentencompetitie. Vanaf zijn 8e tot en met zijn 25e jaar heeft Tom gezwommen bij DSZ in Den Haag, tegenwoordig ZC Ooievaar. Tom heeft aan diverse NK’s deelgenomen en was met name gespecialiseerd op de vrije slag en vlinderslag.

Daarnaast heeft MSA ook Jolijn van Valkengoed bereid gevonden om toe te treden tot de trainersstaf. Jolijn, voormalig zwemster bij onder andere WVZ, beëindigde in juni 2009 haar topsportcarrière. Absoluut hoogtepunt voor Jolijn was het jaar 2008 met een medaille op de EK in eigen land, de WK korte baan met een finaleplaats en een nationaal record en de Olympische Spelen van Beijing. Jolijn zal als trainster binnen MSA haar expertise vanuit het topzwemmen, met als specialiteit de schoolslag, zeker kunnen overbrengen op de zwemmers.