Zaterdag 17 en zondag 18 februari vond de Jaargangfinale wedstrijdzwemmen voor zwemmers onder de 11 jaar plaats in Leiden. Officieus het Nederlands kampioenschap voor de beste zwemmers van Nederland. De 18 snelste zwemmers mochten dit weekend van start. Een hele eer als je mee mag doen!

Dit jaar was ook WVZ weer goed vertegenwoordigd; Ananda, Daan, Denzel, Jisse, Merlijn en Yrsah mochten op verschillende afstanden starten. Met een volle tribune in zwembad De Zijl in Leiden is het een eer, maar ook spannend om te laten zien wat je kunt.

De eerste dag begon met een lach en een traan. Daar waar Ananda er in slaagde het zilver te pakken op de 200 meter wisselslag en Daan op deze afstand een enorm PR zwom (10 seconden PR), moest Yrsah na deze afstand helaas afhaken. Ze voelde zich te ziek om de andere afstanden te zwemmen. Jisse kwam in actie op zijn favoriete afstand; de 50 meter vlinderslag en Denzel op de 100 vrij.

Tijdens de allerlaatste afstand op de eerste dag stond voor Ananda de 100 meter vlinderslag op het programma. Het werd een superspannende race waarin ze de eerste plaats wist te bemachtigen.

Goud voor Ananda

De tweede dag; nieuwe ronde nieuwe kansen en een zo mogelijk nog vollere tribune met toeschouwers. Merlijn kwam in actie op de 100 school. Hoewel goed gezwommen was daar toch de eerste teleurstelling; helaas gediskwalificeerd. Het overkwam ook Denzel op de 100 meter schoolslag. Op de 100 meter wisselslag zwom hij een mooi PR op en eindigde daarmee op een de 7de plaats. Daan viel deze middag in de prijzen. Na een mooie race mocht hij het brons in ontvangst nemen op de 100 meter rugslag.

Brons voor Daan

Ananda ging nog even verder waar ze gebleven was en voegde een derde plek op de 50 meter en 400 meter vrije slag en de eerste plek op de 100 meter wisselslag toe aan haar lijstje.

Alle zwemmers hebben een mooie prestatie geleverd; er werden grote en kleine PR’s gezwommen. Kortom; weer een prachtige ervaring voor de zwemmers!

Tekst en foto’s: Ester van der Wiel.