Terwijl de er in Amsterdam de Swimcup werd gezwommen en in Rijswijk junioren probeerden limieten te halen, ging in het Hofbad het tweede deel van de miniorenwedstrijd van start. Op de tribune zat de sfeer er van het begin af aan goed in. Het spandoek van de clubmeet werd opgehangen en de yell werd geoefend. Ook de junioren, die in deze wedstrijd de lange afstanden zwemmen, sloten zich goed aan bij de groep. Onder deze omstandigheden werd er weer heel hard gezwommen en vele pr’s sneuvelden.

De meest opvallende pr’s komen op naam van Nurlaylah en Alina. Zij verbetereden zich met meer dan een halve minuut. Nurlaylah zwom deze pr op de 100 rug en behaalde daarmee een bronzen medaille. Alina deed het zelfde op de 200m vrije slag. Goed gedaan dames! Ook was er weer een opvallende prestatie voor Leverne. Zwom zij op de Clubmeet al aanzienlijk sneller op de 100m vrij, zondag ging het nog eens 15 sec. sneller. Ook haar 100m rug verbeterde ze met 9 sec.

Naast deze grote verbeteringen werden er nog meer pr’s gezwommen. Zo zwom Emma de 100m vrij 4 sec sneller en Iris ging 7 sec sneller op de 100m rug . Een prachtige 50m vlinder voor Abel, leverde hem een pr van 7 sec op. Nikita ,die deze groep dit jaar is komen te versterken, liet zien dat ze prima mee kan komen. Ze werd twee keer vierde, heel knap gedaan. Ook Feija liet zien dat ze erg hard traint en haar knieblessure achter zich laat. Zij had een mooie pr van 5 sec op de 200m vrij. Junior Susanne zwom 13 sec van haar tijd af op deze afstand. De middag werd afgesloten met de 200m vlinder voor de junioren. Deze loodzware afstand werd alleen door Dylano gezwommen en hij zette een mooie tijd op de klok.

Er wordt terug gekeken op een hele leuke middag waarbij niet alleen hard werd gezwommen, maar waar we ook konden zien dat deze minioren groep het ook heel gezellig heeft met elkaar.