Het KNZB Lange Afstand Circuit (LAC) is in het leven geroepen om het oefenen en zwemmen van langere afstanden in de breedte te stimuleren. Voor verenigingen is het de manier om op eenvoudige wijze veel zwemmers de langere afstanden te laten oefenen. Dit jaar willen we als vereniging wat meer aandacht geven aan de lange afstanden en zwemmers de mogelijkheid geven om deel te nemen aan de LAC competitie.

Zwemmers en zwemsters uit de leeftijdsgroep minioren 3 en ouder kunnen deelnemen aan het KNZB Lange Afstand Circuit. Het KNZB Lange Afstand Circuit is verdeeld over twee periodes per seizoen. In elke periode kunnen per leeftijdsgroep twee of drie nummers worden verzwommen welke punten opleveren voor het KNZB Lange Afstand Klassement. De twee periodes zijn:
– Periode 1: 1 september 2013 tot en met vrijdag 17 januari 2014
– Periode 2: Zaterdag 18 januari 2014 tot en met zondag 08 juni 2014

De afstanden die per leeftijdscategorie gezwommen moeten worden staat in onderstaande tabel.

Om in het KNZB Lange Afstand Circuit eindklassement opgenomen te worden dient men ALLE afstanden te hebben gezwommen, behalve de 200m wissel voor de minioren 3 en 4, deze afstand is optioneel. De tussenstand van de LAC wordt elke twee weken ververst op de KNZB site, via deze link.

Wij willen je regelmatig op de hoogte houden van de wedstrijden die voldoen aan de LAC en waar je je voor op kunt geven. Frank Vieveen doet hiervan de coƶrdinatie. Als je interesse hebt om LAC wedstrijden te zwemmen, geef dan je naam en e-mailadres even door aan Frank Vieveen via frank@vieveen.nl. Ook voor andere vragen over de LAC kun je bij hem terecht.