Op de eerste herfstige zondag van oktober stond traditiegetrouw deel 1 van de landelijke verenigingscompetitie op de kalender. WVZ 2 mocht afreizen naar zwembad De Waterlelie in Aalsmeer, om samen met Oceanus en The Hague Swimming2 de eerste ronde te zwemmen, terwijl WVZ 1 met De Columbiaan en De Dolfijn zwom in thuisbad De Veur.

Zo’n eerste ronde is altijd spannend: hoe staat iedereen ervoor na de zomervakantie? Na de WVZ groepsyel -en uiteraard voorzien van een uitstekende teamspirit- begonnen beide teams met de estafette voor de meisjes junioren 4×200 vrij waarna vervolgens de strijd losbarstte bij de individuele nummers. Zo aan het begin van het seizoen is het vaak lastig om al tijden te verbeteren, maar er sneuvelden toch al vele pr’s, voornamelijk bij de jongere zwemmers (echt te veel om allemaal te noemen). Zo was bijvoorbeeld de 200 rug goed voor dikke pr’s: Sem zo’n 15 sec., Jelsie en Mirza 13, Irma en Tristan 10, terwijl Dylan er 6 seconden vanaf zwom. De 200 school bezorgde Rolf een pr van 5 en Rens M. van 10 seconden. Susanne zwom 5 sec. af van haar 200 vrij. Op de 400 vrij deed Matthijs dat met 7 en Jasper B. met 19 seconden.

Ook op de 100 meters liep het goed: op de 100 vlinder haalde Feija 15 sec van haar tijd, Abel 13, Jari 10, Tim van B. 6 en Alina 3 seconden. Op de 100 vrij zwom Michelle een pr van 4 sec en op de 100 school haalde Riks een pr van 9 sec, Grace, Dylano en Tygo waren ieder goed voor 5 seconden en Tim haalde 3 seconden van zijn pr af.

De afsluitende estafettes zorgden tot slot nog voor spannende races. WVZ 2 had twee herenteams aan de start op de 4×100 vrij en deze teams behaalden de 2e en 4e plaats; WVZ 1 belandde met een klein verschil op een 4e plaats. De dames van WVZ 1 pakten op 4×100 wissel een keurige 2e plaats, terwijl WVZ 2 ook hier twee teams op het startblok had staan, deze teams sloten deze wedstrijd af met een mooie 1e en 3e plaats.

Laat op de avond kwamen de eerste standen uit de competitie naar buiten: WVZ 1 staat na de eerste ronde op de 9e plaats in de Hoofdklasse, terwijl het team WVZ 2 een mooie 14e plaats inneemt  in het klassement van de B-klasse.