Op deze laatste dag van dit Nederlandse kampioenschap was het al aan het begin van de ochtend tropisch warm in het Sloterbad. Deze ochtend begon gelijk goed met de meisjes, die de 100m zwommen. Sophie behaalde met deze afstand een zilveren medaille, Inge vervolgde met een bronzen, en bij de oudste junioren zwom TC zwemster, Tess Schouten niet alleen een EYOF tijdslimiet, maar ook nog een kampioensrecord. Dat leverde haar natuurlijk de gouden plak op en een startbewijs voor Hongarije. Lauren eindigde als 11e.

De jongens vervolgden het programma met de 100m vrije slag dat altijd goed is voor vele starts. Joost bereikte de 64e plek Steven werd 52ste en Anne 10e. Stan zwom bij de oudste junioren zichzelf naar een 16e plek toe.

Wederom was het TC zwemster Sophie die op de 200m wisselslag een medaille mee naar huis nam. Zij behaalde brons in een tijd van 2.42.28. Ook Christy startte op deze afstand en behaalde een 34ste plek. Bij de junioren 3 kwamen er 4 dames aan de start. Eline werd 23ste Marline 21e, Inge werd 3e en veroverde de bronzen medaille. Claire eindigde in een tijd van 226.30 . Dit was niet alleen goed voor een gouden medaille, ook werd het kampioensrecord, wat op naam van Marrit Steenbergen stond, verbeterd.

De junioren 3 sloten deze sessie af. Lauren werd 17e en Jasmijn zwom zichzelf naar een 2e plek en nam een zilveren medaille in ontvangst. Ook deze ochtend werd afgesloten met een grand finale. De estafette 4x100m wisselslag. Het team bestond dit keer uit: Esmee van de Geest, Inge, Lauren en Anna Maria. Het was een hele spannende race, dat mede door een hele strakke overname (een tijd van 0.00) en een eindsprint van Anna Maria, eindigde in goud . Een perfecte afsluiting van een zinderende ochtend.

Na een korte pauze vervolgden we het programma met het laatste gedeelte van dit NJJK.

De jongens startten met de 100m schoolslag. Bij de junioren 1 was het Bjarne , die zich geplaatst had en als 24ste eindigde. Bij de junioren 2 eindigde Joost als 10e, TC zwemmer Noah als 5e en Daniel werd 4e. Bij de finale van de jeugd behaalde TC zwemster Uma Kraus een zilveren medaille bij deze zelfde afstand.

Na de schoolslag werd er de 100m vrij gezwommen door de dames. Ook nu weer veel starts bij deze afstand

De jongste meisjes beten het spits af. Het leverde een Noria een 67ste plek op, Christy werd 32ste en Sophie werd 4e. Bij de junioren 2 bereikte Desiré de 46ste plek, Inge werd 8ste en Claire nam het zilver mee naar huis. De oudste Junioren sloten deze sessie af, waarbij Anna net vierde werd en Jasmijn net boven de minuut derde werd wat goed was voor brons.

Bij de Jeugd volgde nu de finale 100 vrij met de vierde starttijd voor Valerie. Na een ietwat trage start had Valerie een geweldige eindsprint en zwom naar een verdiende bronzen plak!

Na de 100m vrije slag waren het de jongens die met hun laatste persoonlijke afstand, 200m wisselslag, de dag eindigden. Bij de junioren 1 eindigde Thomas als 7e. Matthijs behaalde de 43e plek, Joost werd 42e, Jasper 22e en Anne 9e.

Inmiddels was het al 7 uur geworden en voor WVZ stond Esmee Breugem aan de start om de zware afstand 200m vlinderslag te zwemmen. Voor Esmee is dit echter geen probleem en zij zwom zichzelf naar een 6e plek toe.

De middag werd voor de junioren afgesloten met de 4x100m wisselslag estafette. Het WVZ team bestond uit Anne, Daniel, Jordy en Stan. Zij streden in een heel sterk veld waarin zij het heel goed deden en uiteindelijk 12e werden.
Terwijl er velen zich opmaakten om naar huis te gaan na 4 lange dagen, moest Valerie zich nog opladen voor de finale 50m rugslag. Zij stond als 5e geplaatst en had in haar hoofd gezet als eerste aan te tikken. De start was niet zo heel goed, maar in de laatste meters van haar race, zette zij nog een tandje bij en tikte als eerste aan. Goud! En met deze perfecte afsluiter kwam er een einde aan een lange, warme, maar zeer succesvol NJJK.

Een speciale vermelding van de 3 jeugd zwemmers die alleen in de voorrondes gezwommen hebben op dit NJJK. Alleen de beste 8 mogen namelijk in de finale zwemmen. Dat neemt niet weg dat diegene die geen finale zwemt geen geweldige prestatie heeft neergezet. Voor WVZ zijn dat:

Thom: 50m vrij (14e) en 100 vrij (19e)
Isobel: 50m vrij (23e), 50m vlinder(13e), 100vrij (29e) en 200m vrije slag(40e)
Timo: 50m vlinder (17e) en 100 vrij (16e).

20140622 NJJK 001Tot slot kijken we terug op een fantastisch NJJK waarbij WVZ trots kan zijn op de prestaties van al haar zwemmers. Tevens kunnen we trots zijn op WVZ als Talentencentrum waarbij wij deel uitmaken van het succes van die zwemmers, die bij ons komen trainen en begeleid worden.

Wij wensen Valerie ontzettend veel succes bij het EJK in Dordrecht en Claire, Jasmijn en Tess in Hongarije. Wij zullen jullie op de voet volgen.

Vele wedstrijden zijn gefilmd, deze staan hier.

De foto’s staan hier.