We zijn heel trots dat we het team begeleiders kunnen uitbreiden met een echte olympische zwemster, Jolijn van Valkengoed! Hieronder stelt Jolijn zich aan jullie voor:
 
‘Mijn naam is Jolijn van Valkengoed, 28 jaartjes jong en sinds kort woonachtig in Almere. Het afgelopen jaar heb ik bijzondere stappen genomen; stoppen met zwemmen, fulltime aan het werk én een huis kopen. Kortom, te weinig tijd gehad (of genomen…) voor aftrainen. Sinds kort lig ik weer drie keer per week in het water, op een ‘slowmotiontempo’, maar dat mag de pret niet drukken. Zwemmen vind ik dus nog erg leuk, maar langs de badrand staan trekt mij steeds meer. Ik was dan ook zeer vereerd om een uitnodiging te krijgen om met jullie op trainingskamp te mogen als begeleidster/trainster! Zoals de meeste misschien weten, ben ik, samen met Thijs, in 2007 met een groot gedeelte van jullie op trainingskamp naar Andorra geweest. Daar is voor Thijs en mij een goede basis gelegd voor twee hele bijzondere jaren in mijn zwemcarriére. Niet alleen door het behalen van de EK, WK en de OS, maar ook de gezelligheid, de leuke sfeer & iedereen, die altijd voor mij klaar stond binnen wzk (tijdens goede en slechte tijden), hebben bijgedragen aan twee jaar zwemmen om nooit te vergeten!

Ondanks dat ik nu zo heel af en toe een compitiewedstrijdje zwem bij Aquapoldro bekijk ik alle uitslagen van wzk. Ze zeggen wel eens uit het oog, uit het hart, maar de resultaten volg ik nog allemaal! Ook tijdens de NK, NK junioren en Speedo Jaargangwedstrijden tik ik als eerste ‘wzk’ in op de zoekmachine om te kijken hoe jullie het hebben gedaan. Daarom wil ik nu ook wel eens van heel dichtbij bekijken hoe het met jullie gaat en hoe jullie trainen.

Jolijn van Valkengoed op het podium

Ik ga ervan uit dat het net zo’n leuk trainingskamp wordt als in 2007, dat jullie allemaal hartstikke goed kunnen trainen, een mooie basis kunnen leggen voor de rest van het seizoen en dat ik daar mijn steentje aan bij kan dragen door jullie te begeleiden, motiveren en inspireren.

Ik heb er zin in en ik hoop jullie ook!

Sportieve groet en tot in mei,
Jolijn’

 

Meer weten over Jolijn? Klik hier!