Zondag 11 juni 2017: een belangrijke dag voor de JIO-zwemmers van WVZ. Deze dag stond in het teken van testen, toetsen en het zwemmen van een wedstrijd met een feestelijke afsluiting! Op deze bijzondere dag hebben 10 kinderen de 100-metertest gehaald en werd er ook nog de 400-metertest gezwommen. 

De 400-metertest
Tijdens de ochtendtraining werd de 400-metertest gezwommen, een serieuze afstand voor de jonge zwemmers-in-opleiding. Hiervoor was hard geoefend. Niet alleen vonden de zwemmers het spannend, maar ook de ouders waren best nerveus. Idse, Esh, Fleur, Jaylee, Fabiënne, Fabian, Charlize, Tess, Anouk en Linde hebben de 400 meter binnen de gestelde tijd gehaald. Dit betekent dat zij naar de wedstrijdploeg gaan, en zoals Charlize al stelde: ‘Ik mag mee op kamp’. Gefeliciteerd allemaal!

WVZ organiseert wedstrijd
Maar hiermee was deze dag nog niet ten einde. Voor de middag stond de laatste JIO-wedstrijd van het seizoen op het programma en WVZ was de organisator van de wedstrijd. Dat betekende dat er veel hulp van ouders nodig was, en dat kwam helemaal goed.

Larissa Immerzeel -zelf wedstrijdzwemmer bij WVZ- en twee klasgenoten hebben in het kader van hun opleiding een fun/verkleed-estafette georganiseerd. Ze hadden het bad mooi versierd met ballonnen en slingers. En er hingen spandoeken van én voor onze guppy’s en ook hadden zij extra verkleedkleding meegenomen. Het was een drukte van belang langs de badrand.

De JIO-wedstrijd
Oh ja, en tussendoor moest er ook nog gezwommen worden. Gestart werd met 50 meter schoolslag. Maan en Fabiënne beten in programma 1 de spits af en zetten een mooie tijd neer. Maan heeft een bronzen medaille verdiend. Rowin en Esh gingen werkelijk als een raket. Esh won een zilveren medaille. Voor Tara was het de eerste wedstrijd. Ze ging goed van het startblok en zwom een mooie tijd. Ook Jaylee, Malin, Quinty, Naomi, Anouk, Maya en Charlize zwommen in programma 3. Er werden mooie onderwaterfases gemaakt, en een gouden medaille was er voor Charlize.

In programma 4 hadden we een serie met alleen WVZ-zwemmers: Fabian, Idse en Girish. De schoolslag is favoriet bij Fabian, en dat kun je zien. Hij won een zilveren medaille. Fleur ging echt enorm hard, en Linde zwom een mooie PR van 4 seconden.

Daarna stond de rugcrawl op het programma. Ook deze werd door iedereen goed gezwommen. Maan won een gouden medaille, Esh een bronzen medaille, Jaylee een gouden medaille, Fabian een zilveren medaille en Fleur een gouden medaille. We hebben nog niet zo lang geleden een techniekblok rugcrawl gehad, en dat was duidelijk te zien!

Spannende en feestelijke verkleedestafettes
Daarna werd het pas echt spannend. De verkleedestafettes. Iedereen zwom mee en was prachtig verkleed. 2017.WVZ.JIO wedstrijd verkleed duoWe hadden een Spiderman, een elfje, K3-dames, een clown, een Superman en nog veel meer.

Aansluitend de wedstrijd was er nog een leuke bijeenkomst waar iedereen een broodje met knakworst en wat lekkers te drinken kreeg. Er waren kleurplaten en puzzeltjes.

Aandenken seizoen 2016-2017
En voor alle JIO-zwemmers was er een leuk aandenken voor het seizoen 2016-2017. Bij veel kinderen staat het standaardje al te glimmen op de kast.

Vrijwilligers bedankt!

Bedankt ook alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan deze mooie dag, een dag waar we met plezier aan terug denken. Want plezier hadden we. Kijk maar naar de foto’s!

Verslag: Liesbeth Zeiger
Foto’s : Wouter Steller