In alle vroegte werd vanmorgen door vele WVZ’ers in het donker en in de kou koers gezet richting Eindhoven om zich al rond 7.40 uur te melden in de hal van het Pieter van den Hoogenband Stadion in Eindhoven. Er wordt vandaag gestreden om het Nederlandse Estafette Kampioenschap 2011. In het ochtendprogramma staan de jongste zwemmers, de minioren en junioren, aan de start en in het middagprogramma mogen de senioren aan de bak. Vanuit WVZ werd er op alle nummers gestart; een fantastische afvaardiging!

Vantevoren was al bekend dat de meisjes junioren 1 favoriet waren voor de titel en ook werd er rekening mee gehouden dat de jongens minioren 6 een goede kans zouden maken op misschien wel een bronzen medaille!

Onze jongens en meisjes hebben de verwachting meer dan waar gemaakt: de meisjes zijn Nederlands kampioen geworden (1e plaats 4×50 school, 1e plaats 4×50 wissel, 1e plaats 4×50 vrij) en de jongens (4e 4×50 school, 3e 4×50 wissel, 3e 4×50 vrij) mochten plaatsnemen op de derde plaats op het podium.

NK EstafettesHartelijk gefeliciteerd Inge, Claire, Esmée, Jasmin en Jasmijn met jullie gouden medaille en Jasper, Matthijs, Bernard, Thomas en Joost van harte met jullie bronzen medaille!

Ook de jongens junioren 2 Ivar, Wouter, Antiono, Stefan en Stan hebben een mooie 3e plaats behaald op zowel de 4×100 wisselslag én de 4×100 schoolslag. Op de 4×100 rug werden zij 7e en op de 4×100 vrij 8e wat resulteerde in een verdiende 6e plaats in de ranglijst.

NK EstafettesBij de meisjes junioren 3, bestaande uit Esmée, Valerie, Vera, Anouk, Diana en Isobel werd Esmée van Geest heel spannend door een cameraploeg van Z@ppsport gevolgd. De uitzending hiervan volgt op een later tijstip. Deze ploeg zette een 6e tijd neer op de 4×100 wissel én op de 4x 100 school, een 5e plaats op de 4×100 rug en daarnaast waren ze 13e op de 4×100 vrij. In de einduitslag werden zij 6e.

De jongens junioren 4, bestaande uit Nick, Nordin, Stanley, Timo, Kishen en Raoul zijn resp. 16e op de 4×100 vrij, 12e op de 4×100 wissel, 18e op de 4×100 school en 14e op de 4×100 rug geworden. In de einduitslag betekende dit een 16e plaats.

Er kon met tevredenheid teruggekeken worden op de middagsessie van het NEK waarin de senioren aan bod kwamen. De zware trainingen in de afgelopen weken waren gericht op de aankomende competitie die volgende week begint en het NEK is dan een mooie graadmeter hoe ver we daarin zijn. Er werden mooie PR-en gezwommen, maar helaas hadden we ook een diskwalificatie bij de dames. In de eindstand eindigden de heren met een mooie 9e plaats en de dames werden in het sterke deelnemersveld 13e.

Al met al een fantastisch resultaat voor WVZ, zowel voor de zwemmers als de trainers!

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Foto’s van de ochtendsessie staan hier.