Het was voor het eerst dat het reguliere Nederlands kampioenschap junioren werd aangevuld met de jeugd zwemmers. Dat betekende dat er ook 1 dag eerder werd gestart, zodat alle programma’s gezwommen konden worden.

Dondagdagmiddag 19 juni om 17 uur beten de meisjes het spits af met de 400m vrije slag. In een spannend duel met Storm Willemse werd Claire tweede met een mooi pr. Ook Inge zwom een dik pr op deze afstand en nam daarmee het brons voor haar rekening. Bij de meisjes junioren 3 eindigde Jasmijn als 8ste, gelijk gevolgd door nieuwkomer Anna Maria op een 9e plek. Esmee van de Geest sloot de rij en eindigde als 16e.

Na de dames waren de jongens aan de beurt voor hun 400m vrije slag. Thomas vertrok als een speer, maar kon dit snelle tempo niet doortrekken de hele race. Hij werd in een mooi pr 5e. Bij de jongens junior 2 kwamen er 3 jongens aan de start. Matthijs eindigde als 37ste en Daniel als 35ste. Anne deed hetzelfde als Thomas en opende razendsnel, en ook hij kon dit tempo niet doortrekken tot het einde van de race. Het leverde hem een 7e plek op en een kleine pr.

Inmiddels was het al half 9 geworden en werd het langzamerhand toch tijd om een einde aan de dag te maken. 

Medailles dag 1:
400m vrij – Zilver Claire
400m vrij – Brons Inge

Vele wedstrijden zijn gefilmd, deze staan hier.