Vrijdagmiddag 6 januari werd een bijzondere training georganiseerd voor een 12-tal WVZ-minioren. Samen met 12 minioren van MNC (Dordrecht) en 12 minioren van De Columbiaan (Voorhout) kregen de talentvolle jongens en meisjes 1,5 uur training in zwembad De Wasbeek te Sassenheim.

WVZ is twee jaar geleden door de KNZB aangewezen als E-ON-talentcentrum (ETC). Er zijn 17 verenigingen in Nederland die een E-ON talentcentrum zijn. Samen met de zwemverenigingen De Columbiaan en MNC vormen we een cluster (groep). De trainers en bestuurders hebben regelmatig overleg met de andere verenigingen. Om onze talenten van elkaar te laten leren hebben we bedacht om een gezamenlijke training te organiseren.

Tijdens de training stond de schoolslag centraal. De zwemmers werden ingedeeld in verschillende groepjes die onder leiding stonden van de trainers van de drie verenigingen. Heel leerzaam en natuurlijk ook leuk om eens met andere zwemmers waar je in wedstrijden tegen strijdt, nu eens samen te trainen en te leren van een andere trainer.

20120106 ETC_miniorentraining_067

Na afloop konden de hongerige zwemmers aanschuiven aan de tafels die klaar stonden in de kantine. Een lekker patatje en een ijsje stonden op het menu. Niet echt een sportmaaltijd, maar wel een gezellige en lekkere afsluiting van een bijzondere training die zeker voor herhaling vatbaar is!

De WVZ-ploeg bestond uit: Bernard, Jasper, Matthijs, Joost, Inge, Claire, Desiré, Bjarne, Amber, Nicole en Dylano (Thomas was afwezig) en de trainers Monika en Liesbeth. 

Verslag van Nicole, Desiree en Matthijs:

20120106 ETC_miniorentraining_023Nicole van Strien, minioren 4
Wij gingen naar Sassenheim. In het zwembad De Wasbeek. Het was op vrijdag 6 Januari. We kwamen daar voor een speciale training. Er waren 3 clubs WVZ, Columbiaan en MNC Dordrecht. We gingen de schoolslag doen. Je werd in groepjes verdeeld. Ik zat bij Amber en 3 jongens van een andere club. Je had 3 oefeningen, beenslag, armslag en keerpunt met onderwaterfase. De trainer van de Columbiaan noemt dat het sleutelgat. Na de training hadden we patat, drinken en een ijsje. Deze training vond ik super leuk.

Desiree Verlaan, minioren 5
Nadat we de auto hadden volgeladen met zwemmers
gingen we op weg naar Sassenheim. Bij binnenkomst 20120106 ETC_miniorentraining_028werden alle trainers voorgesteld en werd de baan-indeling verteld. Iedere 20 minuten naar een nieuwe baan met een andere trainer. Alle techniek was speciaal voor de schoolslag. Trainer Theo ging droogzwemmen op het startblok, dat zag er erg grappig uit. Je handen niet alleen hortizontaal door het water, maar ook vertikaal. Bij Bernadette gingen we keerpunten maken en dan de onderwaterfase oefenen. Snelheid maken is dan heel belangrijk. Liesbeth gaf aanwijzingen voor de schoolslag benen: sterk kracht zetten met je benen als je de slag maakt. Tot slot om op te warmen en om te laten zien dat we alle techniek goed konden toepassen: jippie: estafette! Maar helaas, we mochten alleen met ons rechter arm en ons linker been zwemmen. Dan is het toch wel lastig de geleerde techniek goed te doen. Tot slot met alle kinderen en trainers patatjes en daarna een ijsje eten. Het was heel gezellig en we hebben veel gelachen en geleerd.

Matthijs Arnoldus, minioren 6
20120106 ETC_miniorentraining_048Op vrijdag 6 januari 2012 hadden we een ETC training. Het was een speciale training voor de schoolslag. We gingen eerst anderhalf uur trainen in De Wasbeek in Sassenheim en daarna gingen we patatjes eten. We gingen telkens na 20 minuten naar een andere baan behalve bij het begin. Toen was het na 40 minuten want toen moesten we ook nog inzwemmen. Bij baan 1 en 2 hebben we keerpunten geoefend, bij baan 3 en 4 hebben we armen geoefend en bij baan 5 en 6 hebben we benen geoefend. Ik heb geleerd dat je bij het keerpunt je hoofd niet te vroeg omhoog moet doen en dat je je armen bij het water pakken niet te dicht bij elkaar maar ook niet te ver uit elkaar moet houden. Het was erg leuk en gezellig en de patatjes en het ijsje waren erg lekker. 

 

De foto’s van deze leuke en leerzame training staan hier.