Op 15 september 2015 is er door de Wedstrijdzwemcommissie een avond georganiseerd voor alle officials van WVZ. De ongeveer 35 aanwezigen kregen een zeer goede workshop van Huub Simons, die met een uitgebreide powerpoint presentatie de avond presenteerde. Het was zeer nuttig voor iedereen om zo met een frisse kijk het nieuwe seizoen te kunnen beginnen.

Na dat Huub verteld had over de wijzigingen van de Kring Regio West ging hij dieper in op alle wijzigingen in het zwemreglement. Deze wijzigingen kan je ook op de site van de KNZB vinden bij: http://www.knzb.nl/knzb/downloads/reglementen/

Als eerste zijn alle functies van de officials aanbod gekomen, wie doet wat en wat zijn de veranderingen. Het boete systeem bij een NG, NG zonder afmelding is besproken. Er is flink gediscussieerd over de nieuwe één starts regel en het al dan niet neerhangen van de valse startlijn en of er nog een persoon bij moet zitten. Natuurlijk is ook de functie van de starter en scheidsrechter hierbij aan bod gekomen om dat die samen bepalen of het een valse start is.

Het nieuwe hulpmiddel voor de rugcrawl start is ook uitvoerig behandeld hoe de officials en zwemmers hier mee om moeten gaan. De bevestiging hiervan is een punt van aandacht en zeker voor de zwemmers dat ze hun tenen tegen de badrand of tijdwaarnemingsplaten aanhouden.

Als laatste op deze avond zijn alle zwemslagen behandeld en begeleid met filmpjes van goede en slechte starts en keerpunten. Dit leverde een aantal interessante discussiemomenten op met elkaar.

We hopen dat alle officials na deze leerzame avond weer helemaal bij zijn met de zwemslagen en reglementen. Ronald deed nog een beroep op de aanwezigen om zich aan te melden voor een cursus elektronische tijdswaarneming. Als je interesse hiervoor hebt kan je hiervoor aanmelden bij de zwemcommissieleden.