Dit seizoen wordt een aantal clinics voor onze JIO en minioren zwemmers georganiseerd. Elke clinic staat in het teken van een zwemslag. Het techniek trainingsblok schoolslag werd onlangs afgesloten met een tweede schoolslag clinic. Dit keer stond de clinic onder leiding van een aantal vaste trainers én een aantal gast trainers.

Hoge opkomst
Dertig zwemmers waren zondagmiddag 7 januari naar De Veur gekomen. Na de schoolslagtechniek uitleg en de uitleg over de opzet van het programma werden de jongens en meisjes in 3 groepen ingedeeld. Elke 25 minuten rouleerden de groepen en gingen de zwemmers per ronde aan de slag met een schoolslagonderdeel: de beenslag, de armslag & ligging, de keerpunten, het starten en de onderwaterfase.

Gast trainers en video analyse
Speciaal voor deze middag waren gast trainers Tom van Duijn, Monika Heinsbroek en Frank Vieveen aanwezig om de minioren de fijne kneepjes van deze moeilijke zwemslag te leren. Leerzaam was ook de video feedback die werd ingezet. Bij het starten, de keerpunten en de onderwaterfase werden de zwemmers gefilmd. Het is natuurlijk hartstikke leuk om jezelf terug te zien op film en te zien wat je goede punten zijn en waar je jezelf nog meer in kunt verbeteren. Voor de JIO zwemmers was het de eerste keer dat zij met video feedback hebben getraind.

Jongste WVZ-zwemmer
Malin Roozeboom (5 jaar) was ook van de ‘zwempartij’. Malin staat te popelen om haar eerste JIO wedstrijd te mogen zwemmen. Maar omdat er officieel pas een startnummer kan worden aangevraagd als je 6 jaar bent, is het nog een beetje spannend of zij voor het eerst op het startblok mag verschijnen bij de wedstrijd op 29 januari. Wij duimen voor je hoor Malin en we wensen je alvast veel succes!

Afsluiting met spelletjes en broodjes knakworst
En na deze vermoeiende maar super leuke training was er nog een spelletjes circuit in het clubhuis georganiseerd. Met Jenga, 4-op-een-rij, het tekenen van een teamlogo, het oplossen van een woordzoeker en het verorberen van een lekker broodje knakworst kijken de zwemmers terug op een sportieve en gezellige middag!

20170107 minioren schoolslag clinic 38Fun factor en techniektraning: een perfecte combinatie
Wat vonden de gast trainers van deze middag?
“Goed georganiseerd”, “Ik was verrast over het niveau van de schoolslag, dat zag er over het algemeen goed uit; complimenten voor de WVZ-trainers”.
En: “De fun factor is zó belangrijk, deze was zeer zeker aanwezig”.

En met deze complimenten bedanken wij Liesbeth Zeiger en Wouter Arnoldus voor hun organisatie en inzet. Uiteraard gaan we niet voorbij aan de hulp en inzet van alle (gast)trainers, hulpouders en fotograaf Kees Wassenaar. We zijn benieuwd welke clinic er een volgende keer op de agenda staat!

Foto klein