De minioren van WVZ stonden zaterdag en zondag aan de start voor de regio finales in Gouda. Een intensief weekend voor alle jonge zwemmers. De inspanningen zijn niet voor niets geweest: er werden zeker 40 persoonlijke records gezwommen en bij meisjes werden maar liefst 10 medailles gewonnen.

Bovenaan het medaille klassement staat Jelsie van Ruijven. Zij zwom mooie PR’s en mocht 4 gouden (100 school, 400 vrij, 100 rug, 200 wissel) en 2 zilveren medailles in ontvangst nemen. Ook Jade (brons 200 meter wisselslag), Alessia (brons 100 meter schoolslag), Amelia (brons 100 meter rugslag) en Nurlaylah (goud 100 meter vlinderslag) eindigden in de top 3.

Zowel bij de jongens als de meisjes werden mooie PR’s gezwommen. Vrijwel alle zwemmers slaagden erin op een of meerdere afstanden hun tijden te verbeteren. Een mooie prestatie!

De grootste verbeteringen bij de meisjes werden gezwommen door Sanne op de 100 meter schoolslag, Iris Spitter verbeterde haar tijd met 8 seconden op de 400 meter vrije slag en Amelia verbeterde met het zelfde aantal seconden haar tijd op de 200 meter wisselslag.

De grootste verbetering bij de jongens werd gezwommen door Oliver op de 200 meter wisselslag. Hij wist zijn tijd met maar liefst 13 seconden te verbeteren.