Ook op deze afsluitende dag van het NJJK korte baan hebben de zwemmers van WVZ weer geweldige prestaties neergezet, in het kort samengevat: 4 kampioenschapsrecords, 4 keer Nederlands record, 5 keer goud, 3 keer zilver en 2 keer brons! 

Weer waren het de twee schoolslag dames Rosey en Tes, die het tegen elkaar opnamen. Bij de voorronde van de 100m schoolslag was het Tes die haar eigen kampioenschapsrecord verbeterde met 1 sec en net voor Rosey aantikte. In de finale streden beide dames om het goud en het was zeer spannend om naar te kijken. Ze lagen lang naast elkaar en er zat een fractie van verschil in bij het aantikken. Toch was het Rosey, die met een geweldige tijd van 1:09.01, het kampioenschapsrecord van Tes overnam. Tes werd tweede, maar haar tijd van 1:09.28 was goed voor een Nederlands record 16 jaar. Claire zorgde voor een verrassing in de finale van de 200m wisselslag. Met haar tijd van 2:16.86 zwom ze een kampioenschapsrecord, een Nederlands record 15 jaar en een Nederlands record Jeugd uit de boeken. Ze nam het stokje over van Marit Steenbergen.

De dag begon voor de meisjes met de 100m school. Sophie werd eerste en nam haar eerste medaille van deze dag in ontvangst In de finale bij de jeugd behaalde Rosey goud, Tes zilver, werd Claire 8ste en Inge 9e.

20160131 NJJK kb 006Het zwembad had zijn kookpunt bereikt toen de jongens aan de start verschenen voor de 100m vrije slag. Adriaan werd 4e bij de jongens junioren 2. Bij de junioren 3 werd Tygo 16e. Bij de oudste junioren werd Bernard 11e en Anne 7e. Bij de jeugd werd Klaas nog 6e in de voorronde, in de finale bereikte hij de 5e plek.

Ook de dames jeugd zwommen de 100m vrij: Esmee werd 35ste, Lauren 30ste en Chefanja 15e. Jasmijn werd in de finale 2e en nam het zilver voor haar rekening.

Het programma vervolgde met de 200m wisselslag. Christy bereikte de 13e plek. In de snelste serie tikten Sophie en Elise Tanis tegelijk aan en werd pas duidelijk op het scorebord wie er gewonnen had. Het was Sophie die met 1 honderdste de gouden plak miste op deze afstand en 2e werd. In de voorronde bij de dames werd Esmee 46ste, Marlinde 36ste en Lauren 23e. In de finale zwom Inge naar een 5e plek en zoals eerder vermeld werd Claire 1e.

Na de dames was het de beurt aan de heren voor de 200m vlinderslag. Thomas werd 5e en bij de oudste junioren werd Noah 9e. Bij de jeugd dames werden Chefanja en Jasmijn respectievelijk 4e en 5e op hetzelfde onderdeel.

De 50 rug werd gezwommen door Adriaan en hij werd 6e bij de junioren 2. Anne werd 4e en Noah bereikte de 8ste plek. 

De estafette 4x100m wisselslag van de meisjes zorgde ook op deze laatste ochtend voor een spetterende afsluiting. WVZ trad aan met 2 teams. Ook nu weer zwom het eerste team, bestaande uit: Jasmijn, Tes, Chefanja en Inge een kampioenschapsrecord en een Nederlands record verenigingen. Deze tijd was goed voor wederom een gouden medaille. Het tweede team, bestaande uit Marlinde, Eline, Lauren, en Esmee werd heel knap 6e.

Na een zeer korte break voor de meisjes begon de equipe van WVZ aan de laatste sessie van dit succesvolle NJJK. Adriaan startte met de 100m school. Hij werd 11e. Bij de junioren 4 werd Joost 9e.

De junioren meisjes begonnen de middag met de 100m vrije slag. Christy werd 15e en Sophie werd na een spannende race 2e.

Ook de jongens hadden de 200m wisselslag op het programma staan. Thomas pakte op deze laatste dag nog een bronzen medaille met de 3e tijd. Tygo werd 23ste. Bij de junioren 4 werd Anne 11e en Noah 9e. 

Bij de 200m vlinderslag junioren 3 was het Christy die een 9e plek bereikte. Met een 6e plek op de 50m rug sloot Sophie haar uitermate succesvol NJJK af.

20160131 NJJK kb 011Nadat alle persoonlijke nummers gezwommen waren, was de 4x100m wisselslag estafette heren de hekkensluiter van dit NJJK. WVZ had wederom 2 teams aan de start staan. Voor WVZ 1 (Thomas, Joost, Noah en Anne) was het nog heel spannend of ze in aanmerking zouden komen voor een medaille. Zij moesten afwachten wat er ging gebeuren in de snelste serie. Pas bij de laatste meters was duidelijk dat WVZ 1 de 3e tijd had gezwommen en de heren de bronzen medaille in ontvangst konden gaan nemen. WVZ 2 bestaande uit Jasper, Steven, Jordy en Tygo, zwommen met maar 1 Jeugd zwemmer wel in deze leeftijdscategorie en werden 14e.

20160131 NJJK kb 017Na de medaille uitreiking werd er nog gezamenlijk gegeten onderweg en moe en voldaan ging iedereen daarna op huis aan.

Tot slot nog een overzicht van de verschillende klassementen. Bij de meisjes junioren 3 heeft Sophie met grote overmacht het Arena klassement gewonnen. In de medaille statistieken staat RTC-WVZ op de 1e plaats met 31 stuks in totaal en WVZ op een 31ste plaats met 6 medailles.

Terugkijkend op dit NJJK korte baan 2016 was het een zeer succesvol NJJK met vele pr’s, kampioenschapsrecords, Nederlandse records en vele medailles. Wij willen alle deelnemers bedanken voor 4 dagen geweldige zwemsport. Het was een genot om naar jullie te kijken . Tevens willen wij de coaches en ploegleiders bedanken voor de begeleiding en verzorging van onze zwemmers. Tot slot danken wij ook alle ouders die het mogelijk gemaakt hebben dat de WVZ zwemmers aan dit toernooi konden meedoen.

Foto klein Video klein