Monika Heinsbroek is een van de begeleiders in Vittel. Hieronder stelt Monika zichzelf aan jullie voor:
 
‘Als klein meisje werd ik bij het leszwemmen door de trainer van de plaatselijke vereniging in mijn dorp in Zuid-Afrika gescout … het begin van een lange carrière…
In begin deed ik naast het zwemmen ook nog aan ballet en hockey, maar na een poosje alleen nog maar zwemmen. In Zuid-Afrika heb ik meegedaan aan de nationale kampioenschappen en vanaf mijn 17e in Nederland aan NK’s; beste klassering een 7e plaats op de 200m rug. Ondertussen de trainerscursus gedaan en naast het zwemmen ook training gegeven. Met 23 jaar ben ik met wedstrijdzwemmen gestopt (toen was dit al oud) en verder gegaan met de triatlon. Dit bleef ik doen totdat ik in verwachting was van Martijn.
Na jaren niet zwemmen,in 1994 weer een beetje begonnen bij Donk in Gouda met Masterzwemmen, in 1998 de overstap gemaakt naar WVZ en met Masterwedstrijden begonnen (WK 2000 een 2e plaats 400 wissel en 3e op de 200 rug en 200 wissel plus nog 3 Nederlandse records). Ondertussen gingen Martijn, Emiel en Géke ook bij WVZ zwemmen en ging ik ook steeds meer training geven, meestal bij de JIO en minioren.
Momenteel geef ik 3 keer in de week training bij MSA en 2 keer bij WVZ. Dit met ontzettend veel plezier. Het leuke hiervan is dat ik mijn ervaringen bij MSA kan toepassen bij WVZ en vice versa.
Kortom … ik kan mij geen leven zonder “chloor” voorstellen. 
En nu op naar Vittel, ik heb er zin in!’