Vandaag zijn de zwemmers weer om 7:15 uur opgestaan. En wat velen nog niet wisten: deze dag zou tot in de vroege uurtjes duren! Er stond maar één training voor iedereen op het programma en dat was de ochtendtraining.

Om 12:00 uur lunchen en daarna ging om 14:00 ons ‘Out off the box’ programma van start. In het Jacobsgat, een recreatiemeer met 2 eilanden, bosjes en een zandstrand, werden spannende en creatieve activiteiten georganiseerd. De zwemmers werden in 4 groepen verdeeld. De topploeg kreeg een hardloop clinic plus work-out onder leiding van een heuse drill instructor, waarbij de groep het zwaar had! Tot slot was er nog een afsluitende teamworksessie voor deze groep.

De andere drie groepen gingen onder leiding van speciaal opgeleide instructeurs aan de slag met o.a. blaaspijp schieten (wie schiet in de roos), kratten stapelen (hoe hoger de stapel hoe spannender), een boompad met hindernissen ‘bewandelen’, bungy rennen, vlotten bouwen en kanovaren. Ook de begeleiders lieten zich niet kennen en klommen op het boompad of peddelden er in de kano lustig op los. Na deze superleuke activiteit die tot 17:30 duurde, gingen we BBQ’en. Met zo’n zonnige dag was dat natuurlijk helemaal genieten. En toen verscheen ’s middags nog een bekend gezicht op het terrein! Wie het was? Thijs van Valkengoed natuurlijk! Helaas was hij dit jaar verhinderd om mee te gaan als begeleider, maar hij vond onverwachts toch nog tijd om ons met zijn aanwezigheid te verblijden. Hartstikke leuk Thijs!

Na de BBQ was het tijd voor de Bonte Avond. Deze werd geopend met een act van Eline, Marlinde en Amber, waarbij personen uit het publiek werden gehaald om tegen elkaar te strijden met verschillende opdrachten, waaronder het zo snel mogelijk uit de knoop halen van je schoenveter.

Tijdens het kampvuur eerder deze week hadden de weekgroepen een script moeten schrijven voor een spannend verhaal. Het spannendste script werd beloond met extra punten voor de weekgroep. Ook de leiding had een verhaal gemaakt, getiteld ‘Zomaar een dag op het kamp’ waarin van elke weekgroep één persoon een rol speelde. Vervolgens moesten deze personen het verhaal uitbeelden op het podium. Verder werd er op het podium nog een tafeltennisballetje hoog gehouden door tweetallen uit de diverse teams, werd er geswingd op 3 verschillende nummers en een ‘Mystery Guest raadspel’ gespeeld. Thijs hield een voordracht over doelen stellen en last but not least werden de prestatiemedailles uitgedeeld.

Deze prestatiemedailles (3x zilver en 16x brons) zijn behaald in het seizoen 2011/2012 en worden gegeven aan zwemmers die op de KNZB-ranglijsten voor de korte baan als volgt zijn geëindigd:

Goud : verbetering Nederlands senioren record of eerste 10 wereldranglijst
Zilver: eerste 10 all-in van de KNZB 25 m. baan ranglijsten
Brons: 11 t/m 25 all-in van de KNZB 25 m. baan ranglijsten of eerste 10 van de ranglijsten per leeftijdscategorie.

Gefeliciteerd met jullie prestatiemedaille: Jurian, Thomas, Bernard, Philippe, Timo, Elisabeth, Jordy, Stan, Jasmijn, Isobel, Maartje, Carina, Esmee van Geest, Valerie, Claire, Inge (brons) en Rutger, Raymond en Nicole (zilver)!

Daarna was er voor alle groepen Levend Stratego in het bos georganiseerd. De jongste groepen lagen uiteindelijk om 00.30 uur in bed! Als afsluiting van deze lange dag werden de oudere zwemmers ergens rond Heino gedropt en moesten ze aan de hand van een kaart weer de weg terug zoeken. Uiteraard was hier een begeleider bij aanwezig die de zwemmers in de gaten kon houden. En hiermee kwam aan de langste dag van het kamp een einde!

Welterusten allemaal, morgen alweer de laatste dag van het kamp met in de middag de traditionele 100 meter wedstrijd!