Wat is de tijd snel voorbij gevlogen, het is vandaag alweer de laatste kampdag!

Aangezien iedereen laat (heel laat!) in bed lag, kon er vanmorgen door de jongere zwemmers een beetje uitgeslapen worden. De meesten konden echter niet zo snel hun bed uitkomen en moesten verschillende keren geroepen worden. De oudere zwemmers hadden het zwaar; zij moesten om de gewone tijd (7.15 uur) opstaan; dit werd zonder gemor gedaan!

Voor enkele groepen stond er in de ochtend een zwemtraining op het programma, terwijl er voor de thuisblijvers ponyrijden en midgetgolfen was georganiseerd. Sommigen hadden moeite om op de pony’s te gaan zitten, en vielen meteen aan de andere kant van de pony er weer af. Toch leuk zo’n activiteit, niet iedereen zit vaak op de rug van een pony! Midgetgolfen is een vrij rustige activiteit, dus dat was een prima timing voor deze ochtend!

Na de lunch (met alweer een heerlijke kroket) moesten de kamers en huisjes opgeruimd worden. Sommige kamers leken op een veldslag, en voor de zwemmers van sommige kamers was het lastig om hun eigen spulletjes uit de puinhopen te vissen. Na deze bezigheid werd de bagage in de bussen ingeladen. In de tussentijd waren er nog een aantal ouders gekomen om een kijkje te nemen op het kampterrein. Voor de allerlaatste keer stonden de bussen voor ons klaar om ons naar zwembad Het Ravijn, ons thuisbad voor deze week, te vervoeren.

Na het inzwemmen was het tijd voor de traditionele, afsluitende 100 meter wedstrijd! Ondanks de vermoeiende week wisten de zwemmers 25 PR’s er uit te persen, petje af!! Hierna kregen we allemaal een ijsje of zakje chips met een blikje fris in het clubhuis van Het Ravijn. En toen was het tijd voor de busrit richting De Veur! Om 19.15 uur werden wij opgewacht door onze vrienden en familieleden. Toch wel weer lekker om straks in ons eigen bed de vermoeidheid er weer uit te slapen.

Hartelijk dank zwemmers en begeleiders, met z’n allen hebben we er een sportieve, maar ook heel gezellige kampweek van gemaakt. Volgend jaar weer? Wie weet waar het zwemkamp dan weer georganiseerd wordt. Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen en we verzoeken jullie vriendelijk om de hiernaast geplaatste Poll op de website in te vullen, zodat we jullie mening mee kunnen meenemen bij de organisatie van het zwemkamp 2014!