Op de 2e dag van de Swimcup kwam Bruno als eerste WVZ-er in actie. Op de 200 vlinder opende hij wat te enthousiast, waardoor de 2e helft van de race erg zwaar werd.

Bij de 200 vrij kwamen Isobel, Carina, Lisa en Jasmijn aan de start. Lisa en Jasmijn verbeterden hun tijd; Carina en Isobel deden dat net niet. Op de 50 rug gingen Anja, Valerie en Claire van start. Claire zwom een heel mooi pr, maar is nog te jong om de jeugdfinale te mogen zwemmen. Bijzonder is dat zij die finale qua tijd ruimschoots zou hebben gehaald, net als een dag eerder bij de 200 wissel (dat gold die dag ook voor Jasmijn op de 200 rug). Valerie plaatste zich met een klein pr wel voor die jeugdfinale; in die finale scherpte ze haar pr flink aan! Anja plaatste zich voor de halve finales van deze afstand in haar snelste seizoenstijd. 

Op de 100 school bleef Nicole slechts enkele tienden van een seconde van haar beste tijd vandaan. Op dezelfde afstand kwamen ook 2 externe TC-zemmers aan de start. Uma (d’Elft) kon haar snelste tijd dit keer niet benaderen, maar Tes (BZPC) verraste met een sterke 1.15.00. Hiermee kwam ze dicht in de buurt van de vEYOF-limiet!

Leonie had een zware dag: in de ochtend startte ze op de 1500 meter; ze werd daar in een nieuw pr Nederlands kampioen! In de middag stond voor haar ook nog de 800 vrij (finale) op het programma. Hier kon ze net niet haar snelste tijd zwemmen, maar ze won wel een zilveren NK-medaille.

Al met al was het weer een mooie dag.