Na het ontbijt is iedereen gaan trainen. De jongere groepen 1,5 uur en de oudere groepen 2 uur. De minioren zijn na de training aan het knutselen geslagen en maken zelf instrumenten die ze op de bonte avond ten gehore gaan brengen.

Na de lunch is een kleine groep een GPS tocht gaan lopen onder leiding van Richard de Lange. Hierbij hebben ze coördinaten van internet afgehaald waar een aantal voorwerpen opgeborgen liggen ((het zogenaamde Geocaching). Zelf hebben ze op die plek ook weer een voorwerp toegevoegd.

20140428 Vittel dag2 1De andere groep ging een middag in de sporthal aan de slag onder de begeleiding van Rens en Stefan. Hier deden ze hoogspringen, verspringen en hardlopen. Ook hier waren weer punten mee te verdienen.

De oudste zwemmers gingen in de middag eerst krachtraining doen en daarna nog een zwemtraining.

Om 17:45 is Bernard weer op de trein naar Parijs gezet. Hij heeft ook twee dagen mee kunnen trainen.

Na het avondeten is er een bosspel gespeeld, wat Susan en Eric hadden verzonnen op basis van het bestaande smokkelaarsspel. In deze variant waren 4 leiders de tikkers en moesten de zwemmers “geld” door het bos smokkelen. Helaas voor de zwemmers ontkwam bijna niemand aan de tikkers.

Morgen alweer naar dag 3. Dan staat in de morgen gehate of geliefde beestentraining op het programma. In de middag gaan we een bezoek aan Nancy brengen.

20140428 Vittel dag2 2