Op donderdagmiddag 30 april 2015 stonden de jaarlijkse clubkampioenschappen op het programma. Ondanks dat niet iedereen (al) meivakantie had, was het een gezellige drukte van ‘kleine’ en ‘grote’ zwemmers en de sfeer was uitstekend. Een lange file op de A12 gooide nog bijna roet in het eten voor een aantal officials en zwemmers, maar net op tijd was iedereen binnen, al was er voor enkele zwemmers geen tijd meer om in te zwemmen.

Voor de JIO groep stonden er 25 meters op het programma en de overige zwemmers hadden allen hetzelfde programma: 200m vrije slag, 50m schoolslag en 100m wisselslag.

De uitslagen werden omgezet in FINA punten en op deze wijze werd de clubkampioen per categorie bepaald. Daarnaast was er een extra prijs voor diegenen die de meest vlakke 200m race hadden gezwommen.

Na de wedstrijd was er in het clubhuis voor iedereen een hapje, drankje en broodje en werden alle prijzen bekend gemaakt. In sommige categorieën was de uitslag duidelijk, maar soms was er maar een heel klein verschil tussen de nummers 1 en 2. Zo maakten Anne en Noah er een nek aan nek race van, die uiteindelijk net in het voordeel van Noah uitpakte. Daarnaast waren er voor de JIO en de jongste minioren medailles te behalen een was er geen aparte titel clubkampioen. Tenzij ze sneller zwommen dan de zwemmers van de eerste categorie voor de titel van clubkampioen. Jelsie (2005) zwom op alle afstanden sneller dan de meisjes min5/jun1.

De zwemmers per categorie met de meest vlakke 200m race:

Dames: Jelsie, Danique, Inge, Jasmijn, Joëlle.
Heren : Ruben, Thomas, Noah, Wouter, Nordin.

De clubkampioenen 2015

Dames: Jelsie, Inge, Jasmijn, Valerie, Joëlle, Chita.
Heren: Jasper Spitter, Thomas, Noah, Stan, Nordin, Jan-Willem.