Onder tropische omstandigheden met temperaturen van ver boven de 40 graden is Claire erin geslaagd om tijdens het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Tbilisi het Nederlands record op de 200 meter wisselslag (14 jarigen) te verbeteren. Zij zwom op haar favoriete afstand een tijd van 2.21.62. Het oude record van 2.21.87 was sinds 3 juli 2010 in handen van Esmee Bos.

In totaal kwam Claire op 8 afstanden aan de start. Op vier afstanden behaalde zij de finale met als eindresultaat een plaats binnen de top acht van Europa.
– Gemengde estafette 4 x 100m vrije slag 4e plaats
– Dames estafette 4 x 100m wisselslag 5e plaats
– Dames estafette 4 x 100m vrije slag 6e plaats
– Dames individueel 200m wisselslag 7e plaats en NR

Ook kersvers WVZ-lid Chefanja maakte deel uit van de EYOF-selectie. Zij kwam uit op dezelfde estafettes als Claire, met uitzondering van de 4×100 vrij gemengd. Daarnaast kwam ze in actie op de 100 meter vlinderslag en plaatste zich daar keurig voor de halve finale.

Chef de mission Pieter van den Hoogenband was zeer trots op zijn team en spreekt van een “unieke teamprestatie”. “Deze groep is zo talentvol en heeft enorm veel kwaliteit. Ik hoop dat er zwemmers tussen zitten die de juiste keuzes maken, dan gaat het Nederlandse publiek daar de komende jaren enorm van genieten.”