Afgelopen weekend was het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven weer het toneel van de Open Nederlandse Kampioenschappen zwemmen.

Tussen vrijwel de gehele nationale top was WVZ wedstrijdzwemmen vertegenwoordigd met een groep van 11 zwemmers gecoacht door voormalig topzwemmer Robin van Aggele.

Deze talentvolle groep zwemmers wist een aantal mooie prestaties neer te zetten. Een podiumplaats bij de jeugdzwemmers (1997/1998) was er zelfs voor Valerie van Roon met een bronzen medaille op de 50 meter vrije slag. Haar tijd van 26.88 betekende ook een mooi nieuwe persoonlijke toptijd. Daarnaast was een aantal WVZ zwemmers vertegenwoordigd in 11 verschillende finales. Dit leverde goede eindklasseringen op voor Nicole Bennis, Jurrian Beukers, Anouk van der Vlies, Merle Verkijk en Joelle Scheps. Naast deze prestaties zijn er diverse persoonlijke records gezwommen door Lisa Postma, Thom Paardekoper en Amber Stienstra.

Robin van Aggele: “Deze groep is nog relatief jong. Wanneer deze zwemmers zich zo door blijven ontwikkelen, is dat veelbelovend voor de komende jaren”.