“Beste WVZ zwemmers en zwemsters,

Bijna is het zover! Een trainingsstage in het prachtige sportcentrum van Vittel. Zoals jullie wellicht weten ben ik de komende weken ook in Vittel met de Kernploeg Jeugd. Het is geweldig dat wzk jullie in de gelegenheid stelt een buitenlandse trainingsstage mee te maken. Ik ben er trots op dat WVZ als E.ON MOZ vereniging deze initiatieven ontplooit. Het doet mij denken aan mijn PSV tijd waarin wij dit soort stages ook organiseerden. Ieder jaar gingen we naar Zeist. Net voor de Nederlandse Winterkampioenschappen, zoals deze kampioenschappen toen genoemd werden. Ook gingen we naar Luxemburg. Prachtige en belevenisvolle weken waarin sporters elkaar beter en anders leerden kennen. Altijd dat aparte gevoel dat je ergens bent om maar één ding te doen: jullie ding, zwemmen. Oefenen en trainen om beter te worden.Technisch, heel belangrijk, en conditioneel. Vaak wordt meer getraind en gezwommen dan thuis. Rust, goed eten, ondanks een vreemde keuken, en focus op de trainingen en jezelf zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Het is zaak om heel goed voor jezelf te zorgen om beter uit de trainingsstage te komen. Ja, dat is mooi want je hebt even geen zorgen aan je hoofd met betrekking tot school of je studie. Toch is het belangrijk daar ook aan te blijven denken en werken. Neem wat huiswerk mee en bedenk nu wat er qua studie na de trainingsstage van je verwacht wordt. Zo blijf je je eigen tijd voor. Dat is slim want dan heb je ook de mogelijkheden om na de stage goed door te trainen. Een goede planning helpt je iedere dag.

Zo wordt deze trainingsstage een schitterende opmaat op weg naar een mooie zomer. Ik wens jullie veel plezier en succes toe in Vittel. Maak er wat moois van! We zien elkaar zeker!

Vriendelijke groeten,

Titus Mennen

Bondscoach Junioren, Jeugd

Programmamanager Talentontwikkeling”