In het weekend van 24 en 25 oktober was een behoorlijk team junioren/jeugd zwemmers van WVZ ingeschreven bij de Anteunis Memorial in Gent. Een internationaal meerdaags toernooi in een mooi zwembad en met een mooi programma in drie leeftijdscategorieën. Het 50m bad was voor deze wedstrijd ingekort tot 25 meter.

Op zaterdagochtend werden de 50m voorrondes gezwommen, op zaterdagmiddag 400m vrij, en de 100 meters. En op zondagochtend alleen 200m programma’s. Vervolgens op zondagmiddag de finales van de 50m programma’s en op basis van Fina punten de finales voor de 200m wissel.

De WVZ ploeg bestond uit Anne, Susanne, Steven, Jasmijn, Noria, Christy, Rosey, Esmee, Sophie, Lauren, Thomas, Bjarne, Thijs, Inge, Matthijs, Jasper en Isobel. Matin was helaas ziek geworden. De trainers waren Karin, Lennart en Frank.

Vanaf de eerste start werd er hard gezwommen en vele PR’s werden verbeterd. Het was duidelijk dat iedereen er veel zin in had. En ook buiten het bad was het gezellig. In België is het kennelijk gebruikelijk dat de zwemmers tussen de races in een aangrenzende sporthal zijn, gezien de vele veldbedjes die opgesteld stonden. Gelukkig was er een kar met klapstoeltjes die wij konden gebruiken, want daar hadden we niet op gerekend.

Bij de 50m afstanden was het goed opletten dat iedereen op tijd bij de start was. Er werden vele PR’s verbeterd, te veel om op te noemen. Maar belangrijker: er werden vele finaleplaatsen in de wacht gesleept, daarover later meer.

In de middag was het met de 400m en 100m iets rustiger voor de ploegleiding, maar niet voor de zwemmers: ook daar werd heel hard gezwommen met vele PR’s als resultaat. Na afloop van de eerste dag gingen de meeste zwemmers met een tevreden gevoel met hun ouder(s) naar hun hotel.

In de avond ging een grote groep zwemmers en ouders (27 in totaal) lekker uit eten bij een lokaal Italiaans restaurant. Even ontspannen na een succesvolle dag. Gelukkig ging de klok een uur terug, waardoor de zwemmers een uurtje extra rust konden pakken, alhoewel de meeste ouders dit extra uurtje ook wel konden waarderen.

Op de zondagochtend waren de 200m races. Een hoogtepunt was het NR van Sophie op de 200m school met een tijd 2:38.97, een verbetering van haar eigen record. Ook hier werden weer vele PR’s gezwommen, een hele prestatie na voor de meeste zwemmers de zware eerste dag.

Op zondagmiddag stonden de finales op het programma en veel zwemmers hadden zich daarvoor geplaatst!  Omdat er meer plek was in het zwembad konden de zwemmers daar nu zitten. Goed voor de teamspirit en de wedstrijdbeleving. Ondanks dat veel zwemmers hun 7e, 8e of 9e wedstrijd in het weekend zwommen, werd dat met volle overtuiging gedaan, en weer sneuvelden vele PR’s! In het kort de medailles:
– Jasmijn goud 50m vrij, goud 50m vlinder en goud 50m rug
– Thomas goud 200 wissel
– Rosey goud 50m school
– Inge brons 50m school en zilver 200m wissel
– Sophie zilver 50m school en brons 200m wissel
– Lauren brons 50m school
– en natuurlijk zijn er de goede resultaten van de andere finalisten Anne, Christy, Isobel, Bjarne en Esmee.

We kijken terug op een mooi en inspirerend toernooi, met mooie resultaten en goede herinneringen aan Gent!

20151025 Anteunis Memorial 08

Foto klein