8 WVZ-ers naar IJsselcup, 6 finale plaatsen

4. /
  5. Wedstrijdzwemmen
  6. /
  7. 8 WVZ-ers naar IJsselcup,...

Acht zwemmers van WVZ namen zaterdag 31 oktober 2015 deel aan de IJsselcup 2015 in Nieuwerkerk aan de IJssel. Dit is een vrije slag klassementswedstrijd waarbij de jongste minioren 25m vrij en 100m vrij zwemmen en de junioren, jeugd en senioren een 50m vrij en een 200m vrij. Vervolgens wordt er per jaargang door de 5 snelste zwemmers over de twee afstanden, een finale gezwommen. Deze finale is altijd een feestje, met oplopen op muziek in een geweldige sfeer. De jongste zwemmen een 50m vrij finale en de ouderen een 100m vrij.

20151031 IJsselcup P1120620Voor WVZ zwommen Sanne, Jelsie, Adriaan, Jordy, Anthony, Nurlaylah, Sophie en Emma en verbeterde veel PR’s. Anthony zwom maar liefst 23 seconden van zijn 200m vrij inschrijftijd af. Hij werd 8e. Sanne verbeterde ook haar 200m vrij met 4 seconden maar op de 50m vrij zag de scheidsrechter dat ze iets te vroeg bewoog bij de start.

Er waren 6 finale plaatsen. Emma mocht beginnen met haar 50m vrij finale en zwom deze in 34.7. Ruim als eerste in haar jaargang. Daarna zwommen Jelsie en Nurlaylah hun 50m vrij. Nurlaylah werd derde in 34.2 en Jelsie won de wedstrijd in 31.8. Sophie was voor de meiden de laatste die haar 100m vrij finale winnend afsloot in 1.00.01. Bij de meiden dus 3x goud en 1x brons.

Toen kwamen de jongens. Adriaan won zijn 100m vrij makkelijk in 1.00.14 en Jordy was ook op de 100m vrij de snelste in 57.1. Beide heren behaalde goud.

De zwemmiddag werd afgesloten met de prijsuitreiking. Een mooie beker in de vorm van een stopwatch en voor de winnaars een bescheiden geldbedrag. De ploegleiding was in handen van Hans en Lennart. 8 zwemmers, 6 finale plaatsen, 5x goud 1 x brons. Een mooie middag.