Een flinke groep WVZ zwemmers (Ivar, Stan, Jordy, Timo, Thom, Nick, Isobel, Valerie, Lauren, Esmee, Jasmin en Jasmijn), hun begeleiding (Karin, Roel en Nils) en de broodnodige ouders zijn het afgelopen weekeinde afgereisd naar Drachten om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap voor Junioren.
Hier waren in totaal ruim 600 deelnemers van 157 verenigingen op af gekomen dus het was een gezellige drukte in zwembad De Welle!

Op vrijdag waren de eerste afstanden, dus om op tijd te zijn waren de meeste deelnemers op donderdag avond al naar Friesland gereisd. We hadden een mooie plek gevonden op It Wiid in Aernewald waar ook flink wat ouders een vakantie woning hadden geboekt. Wel was het jammer dat het af en toe flink regende. Van de omgeving hebben daarom niet echt kunnen genieten. Het programma was trouwens zo vol dat er zo wie zo weinig tijd was voor andere zaken dan zwemmen.

WZ 20120617 NJK 98Vooral voor Jasmijn was het een zeer succesvol weekeinde. Zij behaalde maar liefst 5 medailles. Brons op 100, 200 en 400 meter vrij en zilver op de 200 rug en de 200 wissel. De andere zwemmers zwommen bijna allemaal forse PR’s, maar vielen helaas buiten de prijzen. Valerie eindigde maar liefst 3 x net op de 4e plaats.

WZ 20120617 NJK 87Grote winnaar van het NJK in Drachten was Marrit Steenbergen (DZ&PC) die net als Jasmin, Jasmijn, Lauren en Esmee uitkomt in de junioren 1. Zij behaalde een unieke prestatie door net als in januari in Amsterdam op alle afstanden goud te behalen (9 x). Zij verbeterde en passant tot 2 x toe het Nederlands record. Zij dook als eerste 12 jarige (ruim) onder de minuut op de 100m vrije slag (59.09) en was daarmee sneller dan alle andere deelneemsters van 12, 13 en 14 jaar! Op de 200 meter wisselslag verbeterde zij haar eigen Nederlands record. Zij finishte deze race in een tijd van 2:31:19.

door Ben Boon