5. Wedstrijdzwemmen
  6. /
  7. 5 clubrecords bij ONK...

Voor de tweede achtereenvolgende keer was het sportcomplex de Drieburcht in Tilburg het decor voor de ONK korte baan. WVZ was aanwezig met een ploeg met 3 jeugdzwemmers (Chefanja Nunes, Jasmijn Boon en Lauren van IJll),  en 2 senioren (Nicole Bennis en Sanjiv Panday), gecoacht door Tom van Duijn, Robbert Nederveen en Richard de Lange. Daarnaast maakten 3 WVZ zwemmers (Claire Verkijk, Tes Schouten en Valerie van Roon) deel uit van het KNZB-RTC team.

Waar de nationale toppers streden voor limieten voor de EK korte baan later dit jaar in Netanya, was het doel voor onze zwemmers toch vooral om goede races neer te zetten en eigen tijden te verbeteren. En dat lukte bij de meesten erg goed en leverde ook een aantal A- en B-finale plaatsen op in het middagprogramma. Nicole Bennis wist zich te plaatsen voor 2 B-finales op de 50m en 100m schoolslag en 2 keer een A-finale op de 100m en 200m wisselslag. Sanjiv wist tussen het sprintgeweld op de 50m vrij voor het eerst onder de 24 seconden te duiken: 23.83. Chefanja verbeterde op 4 afstanden haar PR. Op de 100m en 200m vlinderslag betekende dat een nieuw clubrecord en wist ze zich te plaatsen voor de A-finales.

Ook onze RTC zwemmers deden het goed. Valerie haalde 2 PRs op de 100m vrij en de 50m rug. Ze wist zich 2 keer in de A-finale te zwemmen en eindigde in een sterk veld beide keren op de wat ondankbare 4e plaats. Claire verbeterde het clubrecord op de 100m vrij en haar favoriete 200m wissel. Die laatste prestatie zwom ze in de A-finale en leverde net geen podiumplaats op: 4e, maar wel in een mooie tijd van 2:16.31. Medailles waren er wel voor Tes: brons in de A-finale op de 100m school nadat ze op de openingsdag al zilver had gehaald op de 200m school met een nieuw clubrecord van 2:31.67.