Op zaterdag 19 april werd in Amersfoort het Nederlandse Kampioenschap lange afstand gezwommen.

Al vroeg verzamelden Thomas, Daniel, Matthijs, Jasper, Anne en Bernard, die uit Parijs overgekomen was, zich voor de deuren van het zwembad. Inge was al meegekomen om de jongens van WVZ aan te moedigen.
Bij de junioren 1 mocht Thomas voor WVZ als eerste starten. In een pr van 15 sec werd hij 6e.

Daarna was het bij de junioren 2 de beurt aan Daniel, die met een pr van 19 sec op de 21ste plaats eindigde. Vervolgens kwamen in de tweede serie Matthijs en Jasper aan de start. Matthijs zwom de 1500m in zijn eigen tijd en werd daarmee 18e. Jasper haalde 18 sec van zijn inschrijftijd af en werd daarmee 14e. In de laatste serie zwommen Bernard en Anne hun 1500m. Beide jongens zwommen boven hun tijd, wat ondanks dat, toch een bronzen medaille opleverde voor Bernard! Anne werd 7e.

Na een half uurtje pauze en weer inzwemmen, was het de beurt aan de dames. Inmiddels had Jasmijn zich bij het groepje zwemmers gevoegd.

20140419 NK Lange Afstand 44Inge startte de 800m en streed met Anne Dickens de eerste paar honderd meter om de eerste plaats. Inge won dit uiteindelijk met ruim 6 seconden verschil en dat leverde haar de gouden medaille op!

Jasmijn had de Swimcup nog in de benen en haar doel was dan ook niet om hier alles te geven. Zij werd 7e.

Omdat de dames nog moesten uitzwemmen, kon de rest van de groep ook nog Leonie succes wensen. Zij moest starten voor de 5000m. Zij won die uiteindelijk na een spannende strijd met Janina Beckers in een tijd van 1.01.32.16!

Het succes bij deze wedstrijd werd compleet gemaakt door de overwinning bij de meisjes junioren 1 van Sophie de Jonge (ZC de Schotejil, deels trainend bij ons Talentcentrum). In een technisch sterke race zwom zij naar een hele mooie tijd (10.05.97).
Aangezien de junioren al heel vroeg in het zwembad waren en na hun prestatie ook hongerig, werd de dag afgesloten met een High-Tea in de binnenstad van Amersfoort.

De foto’s staan hier!

Uitslagen zijn na te zien via livetiming.

20140419 NK Lange Afstand 27 20140419 NK Lange Afstand 24