Zoals elk jaar organiseert WVZ een 200-400 meter wedstrijd voor minioren in de Veur. De jongste zwemmers zwemmen dan de 200 meter vrije slag en de oudste zwemmers een 400 meter vrije slag. Dit jaar werd deze wedstrijd op 18 mei gezwommen.

Onze jongste dames Iris en Leverne zwommen deze afstand voor het eerst en dat deden ze in een hele mooie tijd, die voor Leverne zelfs de derde plek op leverde. Feja zwom van haar 400m 9seconden eraf. Dit was goed voor de 6e tijd.

Jasper zwom aan het begin wat terughoudend, omdat het voor hem ook de eerste keer was dat hij een 400 meter zwom. Hij deed het keurig en eindigde met een tijd ruim onder de 7minuten op een mooie 4e plek.

Vervolgens was het de beurt aan de oudste dames. Ze waren nogal gespannen, maar Michelle, Arina en Jennata maakten geen foutjes en eindigden respectievelijk als 15e,16e en 18e. 

Na de dames waren de jongens minioren 5 weer aan de beurt. Tristan en Finn zwommen deze afstand voor het eerst, en dus zwommen beide jongens het begin terughoudend en broederlijk naast elkaar. Naarmate de te zwemmen afstand korter werd, kreeg Tristan meer zelfvertrouwen en liep op Finn uit. In een tijd van 6.48.94 dook hij ruim onder de 7 minuten, wat hem een 8e plek opleverde. Finn eindigde als 14e.

De oudste heren sloten deze wedstrijd af. Thijs lag na 200 meter ruim voor op de rest, maar was vastbesloten om een goede 200m tijd neer te zetten. Hij rommelde daarna maar wat aan met zijn rugslag, wat hem bijna een diskwalificatie opleverde. Na een gesprek met de scheidsrechter over de gezwommen race, mocht de tijd blijven staan. Uiteindelijk werd hij 5en een pr van 4 sec op de 200m vrij. Dylano had een dik pr van 19 sec en dit was goed voor de 7e plaats. Ook Niels van Noort zwom een pr van 7 sec en werd 10e.