4. /
  5. Schoonspringen
  6. /
  7. WVZ springt er Breed...

De Schoonspringers(sters) van WVZ hebben in twee weekeinde drie verschillende wedstrijden gesprongen en hebben tijdens deze wedstrijden ook goede resultaten behaald, zo werd er gesprongen in Den-Haag en Eindhoven maar ook in het Belgische Genk waar de Open Belgische Kampioenschappen plaats vonden.

Open internationale 1m plank wedstrijd in Den-Haag.

Deze wedstrijd werd gehouden in het HofBad op 15 november in Den-Haag en tijdens de eerste wedstrijd van de dag werd er ook gelijk de eerste medaille binnen gehaald door Annemarijn Bal bij de groep meisjes-A,  met meer dan 200 punten te behalen werd zij beloond met een Gouden Medaille.  Ook bij de tweede wedstrijd werd een medaille behaald, Nikita Feijtel veroverde bij de meisjes-E een derde plaats en behaalde daarmee een Bronzen Medaille. In de volgende wedstrijden werden de volgende resultaten behaald: Twan Wijn behaalde bij de jongens-B een zevende plaats, Rianne van Ettinger een zesde plaats bij de meisjes-D, Maaike Kemps behaalde de vijfde plaats bij de meisjes-B, in de groep jongens-C behaalde Fabrizio Ledda een zesde plaats en werd de dag afgesloten met het behalen van een derde Medaille, bij de meisjes-C werd een Zilveren Medaille behaald door Sacha Roos met een keurige tweede plaats.

Open Belgische kampioenschappen in Genk.

Zaterdag 21 november reisde er 4 springers van WVZ al vroeg in de ochtend met Trainster Colinda Bal naar het Belgische Genk waar de Open Belgische Kampioenschappen 1- en 3 meter plank plaats vonden. Deze wedstrijd is een goede voorbereiding op de komende plaatsingswedstrijden voor het NJK later dit seizoen. De spingers(sters) waren goed op dreef tijdens deze wedstrijd en behaalde 6 medailles, 1x Goud, 3x Zilver en 2x Brons binnen. Bij de meisjes-A behaalde Annemarijn Bal op de 1 meter een derde plaats en op de 3 meter een tweede plaats. In de groep meisjes-C behaalde Sacha Roos op de 1 meter een derde plaats en op de 3 meter een eerste plaats. In de jongens groep-B behaalde Twan Wijn op zowel de 1- en 3 meter een vijfde plaats en verbeterde zijn persoonlijk puntentotaal op beide onderdelen. Bij de jongens-C behaalde Fabrizio Ledda op zowel de 1- als de 3 meter plank een tweede plaats. De springers(sters) kunnen terug kijken op een goede wedstrijd en  met dit resultaat en een goed gevoel aan de plaatsingswedstrijden van het NJK beginnen.

Tweede Breedtesport wedstrijd in Eindhoven.

Een groot deel van onze jongste springers(sters) deden Zaterdag 21 november mee aan de tweede breedtesportwedstrijd in het “Pieter van den Hoogenband”zwemstadion in Eindhoven. Na een goede start tijdens de eerste wedstrijd in Zoetermeer gingen de springers(sters) vol goede moed aan deze wedstrijd beginnen. Doordat er springers(sters door geschoven zijn naar de plaatsingswedstrijden voor het NJK wordt er tijdens deze wedstrijd door de springer(sters) gesprongen in de E- en D-klasse. In de Klasse-E kwamen 5 springers uit en behaalde de volgende resultaten: Nikita Feijtel haalde net het podium niet en veroverde een vierde plaats, de achtste plaats werd behaald door Lindsey van Krieken, Esmee Dekker behaalde een negende plaats, Michelle Druif een twaalfde plaats en Arjen van Ettinger een dertiende plaats. In de Klasse-D daarin kwam ėėn springster uit en behaalde Rianne van Ettinger een vijfde plaats. In het algemeen individueel klassement staan de springers(sters) er goed voor en bezet WVZ in het algemeen klassement voor de verenigingen een vijfde plaats. Alle springers(sters) hebben zich weer verbeterd ten opzichten van de eerste wedstrijd en gaan nu trainen voor de Derde wedstrijd van de breedtesport op 24 januari 2016 in het Sloterparkbad te Amsterdam.