De Nationale Kampioenschappen Breedtesport Schoonspringen 1- en 3 meter plank van de KNZB zijn afgelopen weekend gehouden in het “Hofbad” in Den-Haag (Ypenburg). Aan deze wedstrijd deden zes  schoonspringers van WVZ mee die in vier verschillende klasse uitkwamen. In deze wedstrijd moeten de Schoonspringsters afhankelijk van de klasse waarin zij uitkomen uit twee tot drie verschillende richtingen springen. De sprongen bestaan dan uit voorwaartse-, achterwaartse-, binnenwaartse- en contra sprongen in verschillende moeilijkheidsfactoren. De springers in de E- klasse moeten vier sprongen doen , in de D-Klasse vijf sprongen, in de C-Klasse en A-klasse zijn dat zes sprongen waarbij de eerste twee tot drie uit verschillende richtingen zijn.  

Bij de 1 meter plank wedstrijden werden uitstekende resultaten behaald. In de klasse Meisjes-E veroverde Nikita Feijtel de Gouden Medaille en werd daarmee NK-B Kampioen, in deze zelfde klasse behaalde Esmee Dekker een mooie vijfde plaats. Ook werd er bij de Jongens-E een Zilveren Medaille  behaald door Arjen van Ettinger. In de klasse Meisjes-A was het voor Chiara Ledda haar eerste wedstrijd voor het NK-B en behaalde een goede zevende plaats. Bij de Meisjes- en Jongens-C werden ook medailles behaald Rianne van Ettinger en Fabrizio Ledda behaalde alle twee een “Zilveren Medaille” door in hun klasse een tweede plaats te behalen.

Ook bij de 3 meter plank wedstrijden ging het prima,. Nikita Feijtel veroverde de Gouden Medaille bij de Meisjes-E en werd ook op de 3 meter plank NK-B Kampioen. Bij de Meisjes-D werd door Rianne van Ettinger de Gouden Medaille veroverd en werd daarmee i n haar klasse ook NK-B Kampioen . De laatste Zilveren Medaille werd behaald bij de Jongens-C, Fabrizo Ledda veroverde in deze klasse een tweede plaats.

Voor alle springers een heel goed resultaat zij hebben WVZ heel goed vertegenwoordigd op deze Nationale Kampioenschap Breedtesport.