Twee wedstrijden met goede resultaten voor Schoonspringers WVZ

4. /
  5. Schoonspringen
  6. /
  7. Twee wedstrijden met goede...

De schoonspringers van WVZ hebben een druk weekend achter de rug, dit weekend waren er twee schoonspring wedstrijden waar goede resultaten behaald werden.

Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van de twee wedstrijden, in het “Pieter van den Hoogenband” Zwemstadion te Eindhoven vond de tweede KNZB Breedtesport wedstrijd Schoonspringen plaats waarbij de springers van WVZ zich weer van de goede kant lieten zien. In deze competitiewedstrijd die bestaat uit het springen van vijf verschillende wedstrijden wordt aan het eind van de competitie bepaald wie de Breedtesport Kampioen wordt en welke vereniging het verenigingscompetitie wint. Ook bij deze tweede wedstrijd werden door de springers van WVZ weer goede resultaten geboekt. In de categorie E (9 jaar en jonger) behaalde Selina Hulters een 5de plaats, Zoë Taylor een 6de plaats en Kyra van der Meer een 11de plaats.
In de categorie D (10 en 11 jaar) werd zelfs een tweede en een derde plaats behaald, Nikita Feijtel behaalde een Zilveren medaille en Lindsey van Krieken veroverde de Bronzen medaille en in dezelfde klasse behaalde Esmee Dekker een 6de plaats, Michelle Druif een 8ste plaats, Anna Taylor een 9ste plaats, Arjen van Ettinger de 12de plaats, Mika steven een 19de plaats en Lucas Kindt een 20ste plaats.
In de categorie C (12en 13 jaar) werd de Gouden Medaille behaald door Rianne van Ettinger door het behalen van de eerste plaats.
In de laatste categorie werd er ook nog een medaille behaald Lars behaalde een 2de plaats en werd de Zilveren Medaille omgehangen. Door deze resultaten werden er door de springers in het individueel klassement goede zaken gedaan en wordt er meegestreden om de eerste drie plaatsen. In het verenigingsklassement staat WVZ na twee wedstrijden nog steeds op de eerste plaats. Op naar de volgende wedstrijd 27 januari 2018 in het Sloterparkbad in Amsterdam.

De tweede wedstrijd, de Open Int. Leeftijdsgroepen en Masterwedstrijd 1 m plank werd op de Zondag in het Hofbad gesprongen. Aan deze wedstrijd deden Schoonspringers(sters) uit België en Nederland mee. WVZ deed met 6 schoonspringers aan deze wedstrijd mee in drie verschillende klasse.
Bij de Meisjes-D werd gelijk een Gouden medaille behaald door Nikita Feijtel door het behalen van de 1ste plaats, doordat er veel deelnemers in deze groep meededen was er ook voor Lindsey van Krieken die een 5de plaats behaalde een Bronzen Medaille, in deze zelfde klasse behaalde Esmee Dekker een 10de plaats en Anna Taylor een 12de plaats.
In de klasse meisjes-B behaalde Sacha Roos een 4de plaats en Maaike Kemps bij de meisjes-A een 5de plaats. Ook bij de wedstrijd gingen de springers tevreden terug naar Zoetermeer.