4. /
  5. Schoonspringen
  6. /
  7. Schoonspringers WVZ behalen...

De Schoonspringers(sters) van WVZ Zoetermeer hebben het afgelopen weekend van 10- t/m 11 mei 2014 meegedaan in het “Tournoi International de Plongeon” dat is een Internationale Schoonspring wedstrijd in Luxemburg waaraan door verschillende landen werd deelgenomen. In totaal deden er 7 springers(sters) van WVZ aan deze wedstrijd mee, waarvan zowel van de 1-meter als de 3-meter plank gesprongen werd. Na aankomst in Luxemburg werd er op vrijdag eerst getraind voor de wedstrijd op zaterdag en zondag. Op zaterdag kwamen alle springers in hun eigen leeftijdscategorie in actie, Evert Praasterink behaalde op de 3 meter plank de eerste Zilveren medaille door in de categorie jongens-E de 2deplaats te veroveren. In de categorie meisjes-D 1 meter plank werd door Sacha Roos een mooie 3de plaatsbehaald en werd beloond met de Bronzen medaille, in deze zelfde categorie behaalde Rosanna Selier een 6de plaats en Rianne van Ettinger een 9deplaats. In de categorie meisjes C-B haalde Annemarijn Bal de derde medaille binnen voor WVZ door in deze categorie een 2de plaats dus een Zilveren medaille te veroveren, Maaike Kemps behaalde in de zelfde categorie de 9de plaats. De laatste wedstrijd voor WVZ op zaterdag was de categorie C-B jongens in deze grote groep met springers behaalde Twan Wijn een 19de plaats. Zondag 11 mei ging de wedstrijd al vroeg van start na het trainen in de ochtend begon de wedstrijd vanaf de 1 meter plank. In de jongste categorie jongens -E werd er gelijk al een goed resultaat behaald, Evert Praasterink veroverde een Zilveren medaille door ook hier de 2de plaats te behalen. In de categorie meisjes-D werd er van de 3 meter plank  gesprongen, na een spannende wedstrijd behaalde Sacha Roos een 5deplaats, Rosanna Selier een 8steplaats en Rianne van Ettinger een 9deplaats. Bij de wedstrijd jongens C-B 1 meter plank behaalde Twan Wijn een 23ste plaats. De laatste wedstijd voor WVZ deze dag was de meisjes C-B 3 meter plank, na een spannende wedstrijd behaalde Annemarijn Bal een Bronzen medaille door de 3de plaats te veroveren, ook Maaike Kemps sprong een goede wedstrijd en behaalde een 9de plaats. Allemaal heel goed gedaan en speciaal gefeliciteerd voor de medaille winnaars, in totaal zij er door de springers van WVZ 5 medailles uit Luxemburg meegenomen naar Nederland wat voor een Internationale wedstrijd een heel goed resultaat is.