Afgelopen Zondag 1 februari werd in het zwembad “Hofbad” in de wijk Ypenburg in Den-Haag de Regio kampioenschappen Schoonspringen van de regio West gehouden. De springers van WVZ hebben allemaal goede resultaten behaald en zijn er 3 springers die zich “Regio Kampioen” mogen noemen.

De dag begon met wedstrijden van de 1 meter plank. Daar werd door de springsters Annemarijn Bal uitkomend in de A-Groep en Sacha Roos uitkomend in de C-groep het ´Regio Kampioenschap” binnen gehaald doordat beide springsters de eerste plaats veroverden in hun klasse. De andere springsters behaalde ook goede resultaten, in de B-groep veroverde Maaike kemps met een derde plaats een Bronzen Medaille. Rianne van Ettinger behaalde in de D-groep ook een Bronzen Medaille door een derde plaats te behalen. De laatste Medaille op de 1 meter plank werd behaald door Twan Wijn, een Zilveren Medaille hij behaalde een mooie tweede plaats.

In de middag werd het programma voor de springers vervolgd met de wedstrijden op de 3 meter plank. Daar werden door Annemarijn Bal (A-groep) en Rianne van Ettinger (D-groep) het “Regio Kampioenschap” voor beide op de drie meter binnen gehaald door het behalen van de eerste plaats. In de B-Groep behaalde Maaike kemps wederom een Bronzen Medaille door de derde plaats te veroveren, Sacha Roos behaalde in de C-groep het Zilver door de tweede plaats. Twan wijn die uitkwam in de B-groep jongens behaalde de laatste medaille door derde te worden en werd beloond met het Brons.

Alle springers gingen trots terug naar Zoetermeer, zij behaalde bij elkaar 10 verdiende Medailles tijdens deze wedstrijden. Trainster Colinda was dan ook heel trots op haar springers, EEN TOP PRESTATIE !!

Volgende week begint er voor Annemarijn Bal en Maaike Kemps een internationaal toernooi de “Eindhoven Diving Cup” van 5- t/m 8 februari in het “Pieter van den Hoogenband” Zwemstadion te Eindhoven, waar de springsters zich kunnen meten met de Top van Europa.