In het weekend van 17 t/m 19 juni vond er in het “Pieter van den Hoogenband” zwemstadion in Eindhoven het “Nederlands Junioren Kampioenschap KNZB” plaats. Tijdens dit NJK wordt er door de springers in verschillende klasse gesprongen van de A- t/m de D Klasse.

Annemarijn Bal van WVZ deed voor het eerst mee aan dit kampioenschap en behaalde op de 1 meter na een spannende wedstrijd en keurige 5de plaats. De tweede discipline waar zij aan mee deed was het synchroonspringen in de C-D Klasse. In deze wedstrijd vormde zijn samen met Meike Lanen van PSV een synchroon koppel. Na de uitvoering van vier sprongen van de 3 meter plank behaalde het koppel met een punten totaal van 133.47 een keurige 3de plaats en werden zij beloond met een bronzen medaille.

In deze wedstrijd deden nog meer Zoetermeerse springers mee, broer en zus Tim en Babet Ruizenaar kwamen uit in de B-klasse op de 1-, 3 meter en de toren. Op de 1- en 3 meter behaalde Babet een mooie 6de en 5de plaats, in de wedstrijd van de toren behaalde zij een keurige 2de plaats en haalde daarmee het zilver binnen. Tim behaalde op de 1- en 3 meter een 3de en een 2de plaats, en op de toren behaalde hij eveneens een 2de plaats en ging met 3 medailles terug naar Zoetermeer.

Alle medaillewinnaars van harte gefeliciteerd!