Guurtje en Annemarijn hebben in het weekend van 7 juni t/m 9 juni 2013 meegedaan aan het Nederlands Junioren Kampioenschappen Schoonspringen “NJK” van de KNZB in het “Pieter van den Hoogenband” zwemstadion in Eindhoven. Beide springsters komen tijdens dit “NJK” uit voor PSV Eindhoven.

 

Guurtje   Voor Guurtje is het haar eerste “NJK” en zij komt uit in klasse meisjes “D”. Samen met haar partner Renske Lanen van PSV werd er op vrijdag bij de Toren een eerste plaats behaald dus een “Gouden Medaille” en de titel “Nederlands Kampioen“. Vanaf zaterdag werden de andere disciplines gesprongen. Op de 3-meter plank behaalde zij na het springen van zes verschillende sprongen uit verschillende richtingen een keurige tweede plaats binnen en werd dat beloond met een “Zilveren medaille”. Later op dag werd er van de toren gesprongen, Guurtje behaalde daar een tweede plaats na het uitvoeren van zes verschillende sprongen en werd beloond met de “Zilveren Medaille”. Op de laatste dag werd er op de 1-meter plank gesprongen ook deze wedstrijd bestond uit het springen van zes verschillende sprongen en na een spannende wedstrijd veroverde Guurtje een eerste plaats wat een “Gouden Medaille” opleverde en de titel “Nederlands Kampioen“. Guurtje heeft op alle vier de onderdelen tijdens het “Nederlands Junioren Kampioenschap” een super prestatie neergezet en ging met vier medailles en titels Nederlands Kampioen terug naar Berkel en Rodenrijs.

 

Annemarijn  Voor Annemarijn is het haar derde keer en komt dit jaar voor het eerst uit in de klasse “meisjes B”. Het ” NJK” begon vrijdag met de synchroon wedstrijden van de 3-meter plank en de toren. Annemarijn kwam samen met haar partner Melissa Brusselers ook van PSV uit op de 3-meter plank en behaalde een “Bronzen medaille”, later op de avond werd met de toren wedstrijd de tweede een “Zilveren medaille” behaald. Vanaf zaterdag werden de andere disciplines gesprongen. Op de 3-meter plank behaalde zij na het springen van acht verschillende sprongen uit verschillende richtingen een keurige tweede plaats binnen met een nieuw persoonlijk punten record van 260.10 punten en werd dat beloond met een “Zilveren medaille”. Op de derde dag begon de dag voor Annemarijn met een toren wedstrijd en behaalde zij naar het uitvoeren van zeven sprongen een derde plaats die beloond werd met een “Bronzen medaille” ook hier verbeterde zij haar punten record met 213.75 punten. Later op de dag werd de wedstrijd van de 1-meter gesprongen deze bestond eerst uit een halve finale waarbij de springers met acht verschillende sprongen zich moesten plaatsen voor de Finale wedstrijd waarbij de beste zes springers zich konden plaatsen. Annemarijn ging als vierde door naar de finale en tijdens deze finale wedstrijd kon zij zich goed verbeteren en haalde een tweede plaats binnen dus een “Zilveren medaille”. Annemarijn heeft op alle onderdelen tijdens het “Nederlands Junioren Kampioenschap” een super prestatie neergezet en ging met drie persoonlijke records en vijf medailles terug naar Zoetermeer.

  njk2013 Annemarijn 320x200