4. /
  5. Schoonspringen
  6. /
  7. Goud, Zilver en 2x...

Afgelopen zaterdag 09 Februari 2013 vond er in het “Sloterparkbad” in Amsterdam de derde KNZB schoonspring breedtesportwedstrijd plaats, waarbij de schoonspringers zich weer van een goede kant lieten zien. Deze wedstrijd telt mee voor de Breedtesport competitie die uit vier wedstrijden bestaat en gehouden wordt in verschillende zwembaden door heel Nederland.

Tijdens deze wedstrijd wordt er gesprongen van de 1- en 3-meter plank, van de kant en moeten de springers bij de mat oefeningen laten zien hoe lenig zij zijn.

Aan deze derde wedstrijd hebben tien springers(sters) van WVZ meegedaan, die in verschillende categorieen uitkwamen. In de E-categorie de jongste springers werden gelijk al medailles behaald, Sacha Roos behaalde het Zilver met 141.5 punten, Rosanna Selier behaalde het Brons met 140.50 punten, de 8ste plaats was voor Rianne van Ettinger met 129 punten, Chinouk Bollen en Fabrizio Ledda behaalde de 11de plaats en Evert Praasterink behaalde de 16de plaats. In de D-categorie werd ook een medaille behaald, Marjet Praasterink behaalde het Brons met 126 punten, Fianne Gruppen behaalde een 6de plaats en Dionne Dols een 12de plaats. In de C-categorie werd met een gedeelde 1ste plaats het Goud binnen gehaald door Maaike Kemps met een punten totaal van 134.5 punten.

De springers deden ook goede zaken voor de verenigingscompetitie en behaalde vandaag 80 punten bij elkaar, daardoor staat WVZ op een keurige Derde plaats in deze competitie met een totaal van 235 punten. De volgende wedstrijd, de finale is op 24 Februari 2013 in het Sportfondsenbad in Amersfoort.